Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ειδικό Δικαστήριο: Ένταση για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Με μήνυση...

  Ειδικό Δικαστήριο: Ένταση για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Με μήνυση απείλησαν οι δικηγόροι του Ν. Παππά

  Έντονη αντιπαράθεση και μεταξύ των δικηγόρων της υπόθεσης προκάλεσε η κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, της επί σαράντα χρόνια γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος δικάζεται από το Ειδικό Δικαστήριο μαζί με τον πρώην υπουργό Νικο Παππά για την υπόθεση που αφορά τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Οι δικηγόροι του κ. Παππά απείλησαν με μήνυση την μάρτυρα η οποία μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της είπε πως «Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

  Ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω του συνηγόρου του Ανδρέα Λοβέρδου απάντησε πως «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

  Πάντως, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, διευκρίνισε επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

  Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής ο οποίος όπως είπε κλήθηκε από τον κ. Καλογρίτσα, να σχεδιάσει εφημερίδα που θα εξέδιδε ο επιχειρηματίας. Το έκανε, και τα σχέδια του, κατά τον μάρτυρα, αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς

  Ωστόσο, σε σύντομο τον κάλεσε ο Χρ. Καλογρίτσας του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε Κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους.

  Δήλωση των Γ. Μαντζουράνη, Θ. Μαντά και Β. Γεωργακόπουλου, συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά: «Αναξιόπιστη η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα – Ο Ανδ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η Ευθαλία Διαμαντή δεν συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά»

  «Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά.

  Αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο.

  Ο αντιπερισπασμός της, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη Ν.Δ., και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

  Στη διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία.

  Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε «πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», κατέθεσε: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ».

  Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατ? εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.

  Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα

  Πηγή:Real.gr