Αόρατος φορολογικά και τραπεζικά αλλά με τόσο ορατή κοινωνική παρουσία.

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι μαρτυρίες που ακολούθησαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα έδειξαν έναν… άλλο άνθρωπο για τον οποίο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

«Τις κάρτες των λογαριασμών αυτών τις διαχειριζόμουν εγώ. Τα χρήματα του άλλου ανθρώπου που έμπαιναν στο λογαριασμό για να καλύψουν ανάγκες των άλλων ανθρώπων πηγαίναν όλα στον άλλο άνθρωπο. Ούτε δέκα σεντς δεν έχω πάρει από τον ‘Άλλο Άνθρωπο’».

Όπως όλα δείχνουν, οι ατομικοί λογαριασμοί, όπου καταβάλλονταν οι δωρεές για την κοινωνική κουζίνα, άλλαζαν συχνά. Η Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος ωστόσο φαίνεται να έχει βάλει στο μικροσκόπιο τους 4 λογαριασμούς. Δύο εκ των οποίων ανήκουν στον γαμπρό του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

Ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου μίλησε στο Live News υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για τις κινήσεις του.

«Δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε καν παπάκι δεν έχω».

Μάλιστα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας όταν μάλλον από λάθος ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ποσά που έπαιξε σε τυχερά παιχνίδια και έγινε αντιληπτός από χρήστες χρησιμοποίησε το όνομα του γαμπρού του, για να πει πως εκείνος έπαιζε.

Μέσω του δικηγόρου του πάντως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας φαίνεται πως περνά στην αντεπίθεση

«Ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε. Δεν υπάρχουν παιχτικοί λογαριασμοί. Φαντάζομαι αν κυκλοφορήσει μια φωτογραφία του οποιουδήποτε να είναι κάπου δεν σημαίνει ότι πάθος εμμονή η οτιδήποτε άλλο».

Μέτρητα και…ΜΚΟ

Εκτός από τραπεζικούς λογαριασμούς φαίνεται πως δωρεές γίνονταν και σε μετρητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετρητά συνήθιζε να μαζεύει και παλιότερα επικαλούμενος βοήθεια σε ανθρώπους

«Έβγαινε με μία κατσαρόλα στην αρχή και ζήταγε λεφτά ότι μέσω αυτού που έχει το μαγαζί, για έναν άνθρωπο, για έναν φίλο του που έχει πρόβλημα. Στην αρχή βάζαμε και εμείς κανένα ψηλό έτσι μετά είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην συνέχεια».

Επιπλέον πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που στάθηκαν στο πλευρό του και έχουν περιγράψει την πεισματική άρνηση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας να μετατρέψει την ομάδα σε μη κυβερνητική οργάνωση

«Έπεσε στο τραπέζι να γίνει ΜΚΟ ο άλλος άνθρωπος αλλά ο Κωνσταντίνος δε ήθελε να το κρατήσει παρεΐστικο. Εγώ από την ιδιότητα μου προσπάθησα να τον προστατεύσω επειδή είμαι δικηγόρος και εφοριακός. Του είπα πρέπει να κρατάμε τον τύπο να είμαστε νομότυποι».

Εντωμεταξύ στο προσκήνιο έρχεται και ένα ακόμη πρόσωπο που φαίνεται να γνώριζε καλά πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε τυχερά παιχνίδια. Μια ξανθιά κυρία που τον συνόδευε τόσο στην κοινωνική του δράση όσο και στους χώρους των τυχερών παιχνιδιών.

«Έβλεπα τον «Άλλο Άνθρωπο», ερχόταν με αυτή, είχε ξεκινήσει, σε καθημερινή βάση και παίζανε με τις ώρες. Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Έβγαζε και πήγαινε αυτή συνέχεια του ζήταγε λεφτά γιατί έχανε και έβγαζε πακέτο με 50ρικά. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από χιλιάρικό. Πάνω από 1000 ευρώ».

Το πόρισμα παραδόθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές και αναμένονται εξελίξεις.


Πηγή