Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του δημοσιογράφου ο οποίος συνελήφθη χθες.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Ιουνίου εμώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση για λόγους προστασίας και των θυμάτων.

Η γυναίκα, επίσης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αλλά η καταγγελία έγινε την Τετάρτη από τη δημοσιογράφο στη ΓΑΔΑ και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου,  στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου δημοσιογράφου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Δεν αφέθηκε ελεύθερος αλλά κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου  μέχρι αύριο που θα γίνει η δίκη. Η κατηγορία είναι απειλή στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Η απλή σωματική βλάβη δεν ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου και επειδή έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου, θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση, θα πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και θα γίνει από εκεί η δίωξη. Η μήνυση έγινε γιατί δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και την απώθησε και έγινε αυτό. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και έχει μία γνωμάτευση από το ΚΑΤ.  Οι γιατροί νομίζω δεν ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό. Ο τραυματισμός είναι πολύ ελαφρύς, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από την μύτη».

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε πως ενημερώθηκε από την ΓΑΔΑ πως οι γιατροί δεν ενημέρωσαν τις Αρχές.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος συνέχισε λέγοντας για την υπόθεση πως δεν υπάρχει ποινική δίωξη για εξύβριση ενώ όπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία εις βάρος του.

«Προφανώς σε έναν καυγά ανταλλάσσονται ύβρεις αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ καταγγελία από την τωρινή σύντροφό του ούτε από την πρώην σύζυγό του. Το δικαστήριο που θα γίνει αύριο είναι μόνο για απειλή. Στην κατάθεσή της λέει ότι τον χτύπησε. Νομικά όταν δέχεσαι απειλή έχεις δικαίωμα να απαντήσεις».

Η δικηγόρος, Λίλα Ραγκούση, μίλησε για τις ποινές σε σχέση με τις κατηγορίες.

«Ο καινούριος νόμος δεν αλλάζει την απλή σωματική βλάβη, είναι φυλάκιση έως 3 έτη. Ως αδίκημα, η απειλή μπορεί να είναι 5-6 μήνες έως χρόνο».

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος ανέφερε πως η σύντροφος του δημοσιογράφου δεν ζήτησε το panic button.

«Η μήνυση του πελάτη μου είναι για σωματική βλάβη. Θα γίνει έρευνα. Panic button δεν έχει ζητήσει η σύντροφός του αλλά έχει ζητήσει η πρώην σύζυγός του, η οποία την κατηγόρησε για απειλή αλλά δεν ζήτησε την ποινική του δίωξη. Θεωρώ πως δεν θα σταθεί αυτή η κατηγορία. Με βάση τη δικογραφία, η ποινική δίωξη για τις δύο απειλές δεν είναι όσο στέρεη, τουλάχιστον η μία από την άλλη,. Και τι σημαίνει αυτό; Εάν πω εγώ στο παιδί μου ‘’τι έκανες, θα σε σκοτώσω’’, θα το σκοτώσω; Όταν ένα ζευγάρι τσακώνεται κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα αίτια, ούτε τι έγινε ακριβώς. Τα στοιχεία είναι αυτά, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε εμείς».

Η δικηγόρος, Λίλα Ραγκούση, αναφερόμενή στις δομές είπε πως δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές στην χώρα μας.

«Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές δομές. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν να πάνε γιατί η διαδικασία να μεταβούν και να γίνουν δεκτές δεν είναι τόσο άμεσες».


Πηγή