Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο χέρι και το πρόσωπο ο αστυνομικός φρουρός, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, φέρνει στη δημοσιότητα το in. Στο βίντεο, που είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά την καταδρομική επίθεση που δέχθηκε ο 42χρονος αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού, φαίνεται το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι άγνωστοι καταδρομικά και χωρίς να τους αντιληφθεί ο αστυνομικός προσέγγισαν τα ξημερώματα το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα στην περιοχή του Παπάγου και πέταξαν μολότοφ στον σκοπό υπηρεσίας που βρισκόταν στο φυλάκιο. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο, ενώ έπιασε φωτιά και ένα περιπολικό που ήταν εκεί και κλήθηκε η πυροσβεστική.

Πηγές της οδού Κατεχάκη μιλώντας στο in σημειώνουν ότι στόχος των δραστών ήταν να στείλουν ένα «μήνυμα» στη Δικαιοσύνη. «Ίσως ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης», σημειώνουν. Για το λόγο αυτό, εκτιμούν ότι άμεσα θα υπάρξει και ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση ή ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στου Παπάγου οι γείτονες πετάχτηκαν στις αυλές και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα της ΕΛΑΣ για να τον μεταφέρει στο 401 ΓΣΝΑ. Οι άγνωστοι ξέφυγαν στο σκοτάδι αλλά έχουν γίνει 9 προσαγωγές.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών, στόχος της επίθεσης ήταν ο φρουρός, ο οποίος τώρα νοσηλεύεται με εγκαύματα β’ βαθμού. Ο ίδιος καταθέτοντας όσα συνέβησαν, περιέγραψε ότι λίγο μετά μία τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, πέρασε από το σημείο, σταμάτησε και τότε οι δράστες πέταξαν τις μολότοφ.

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό και αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.


Πηγή