«Η εξέταση της κλιματικής επίδρασης αυτών καθ’ εαυτών των τροφίμων συχνά δεν λέει όλη την αλήθεια», υποστηρίζει ο δρ Γκίντο Ράινχαρντ, επικεφαλής της μελέτης του Ινστιτούτου Ενέργειας και Περιβαλλοντολογικής Έρευνας της Χαϊδελβέργης (Institute for Energy and Environmental Research Heidelberg / “ifeu”).

Κατά την έρευνα εξετάστηκε το κλιματικό αποτύπωμα διακοσίων συνολικά τροφίμων και συστατικών γευμάτων, κατανεμημένα σε πέντε ομάδες (φρούτα, λαχανικά, κρέατος, γαλακτοκομικά και υποκατάστατα για χορτοφάγους ή vegan).


Πηγή