Εύα Καϊλή: Βαραίνει το κατηγορητήριο για το Qatar Gate – Κινδυνεύει με έως 10 χρόνια φυλακή

  Η έφεση της Εύας Καϊλή θα εκδικαστεί εντός 15 ημερών. Ο δικηγόρος της ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντόνιο Παντσέρι.

  Έφεση επί της απόφασης παράτασης της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή άσκησε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, όπως είχε προαναγγείλει μετά την ακρόασή της στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών. Η έφεση της Εύας Καϊλή θα εκδικαστεί εντός 15 ημερών.

   

  Εάν η έφεση απορριφθεί τότε θα παραμείνει για δύο ακόμη μήνες στη φυλακή. Ακόμη και εάν γίνει δεκτή η έφεση, τότε η εισαγγελία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της εφέσεως. Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα, η Εύα Καϊλή ζήτησε, επίσης, κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντόνιο Παντσέρι.

  Στο μεταξύ, το κατηγορητήριο της Ευρωβουλευτού αυξήθηκε, καθώς προστέθηκε η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, αν κριθεί ένοχη και για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μπορεί να φτάσει έως 10 χρόνια φυλάκισης.

  Από την άλλη πλευρά, ο σύζυγός της αλλάζει τα λεγόμενά του και «καίει», αφότου πέρασε τρεις μέρες στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι.

  Σύμφωνα με την Le Soir, η απόρριψη της αποφυλάκισής της ήταν «δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες». «Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, στη Le Soir, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου.

  «Η Εύα Καϊλή είναι ένα τρόπαιο»

  Σύμφωνα με τον Σβεν Μαρί η Καϊλή έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς την χρειάζεται το παιδί της. Παράλληλα, σημείωσε ότι αποτελεί «ένα τρόπαιο».

   

  «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ», δήλωσε ο δικηγόρος.

  Ωστόσο, τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας αιχμηρά: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

  Πηγή: newsbomb