Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας που δείχνουν πλήθος κόσμου να έχει κατασκηνώσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε διάσημη παραλία της Εύβοιας.

Η παραλία Θάψα, γνωστή και ως «γαλάζια λίμνη» πλημμύρισε από σκηνές και κατασκηνωτές που έσπευσαν να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης μακριά από το αστικό τοπίο.

Η παραλία, καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές με τις εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής να θυμίζουν περισσότερο έναν άτυπο καταυλισμό παρά ένα ειδυλλιακό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση.

Ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Οικονομικών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι αναφέρει ο νόμος για το κάμπινγκ.

«Ο νόμος λέει πως απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ σε δημόσιους χώρους, εκτός και εάν υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι. Σε αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της Κτηματική Υπηρεσίας να δράσει γιατί δεν υπάρχει οικονομικό αντικείμενο. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτήν την εικόνα. 300 αντίσκηνα σε μία παραλία και προσβάλλεται το δικαίωμα των υπολοίπων να κάνουν μπάνιο. Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα να επέμβει».


Πηγή