Παγωμένη η γαλλική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση ομαδικού βιασμού ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού από τρεις συνομηλίκους της.

Το μικρό παιδί έκανε βόλτα το περασμένο Σάββατο σε πάρκο στο προάστιο του Κουρμπβουά στα βορειοανατολικά του Παρισιού όταν τρεις νεαροί, ηλικίας 12 και 13 ετών, την παρασύρουν και τη μεταφέρουν σε ένα γιαπί. Τη χτυπούν, τη βρίζουν και την προσβάλλουν με αντισημιτικά σχόλια, απειλούν τη ζωή της και στο τέλος τη βιάζουν κάτω από απερίγραπτες συνθήκες.

Το νεαρό κορίτσι ώρες μετά την απόλυτη φρίκη που βίωσε θα μιλήσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για όσα έζησε και θα δώσει αναλυτική περιγραφή των δραστών.

Ο ένας από τους τρεις νεαρούς που την βίασαν είχε σχέση μαζί της. Στις πρώτες του δηλώσεις στην αστυνομία είπε πως η 12χρονη του είχε αποκρύψει πως είναι Εβραία.

Και οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές κατηγορίες, ενώ η εισαγγελία Παρισίων που έχει αναλάβει την ανάκριση ήδη ζήτησε την προφυλάκισή τους. Ο Δήμαρχος του προαστίου κάνει λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά.

«Δεν είναι άνθρωποι. Δεν είσαι άνθρωπος όταν κάνεις κάτι τέτοιο. Πώς γίνεται παιδιά 12 ή 14 ετών να κάνουν τέτοιο στο δρόμο και πως γίνεται να σκεφτούν κάτι παρόμοιο. Αυτό το μικρό κορίτσι ό,τι και να γίνει στη ζωή του δεν πρόκειται να ξεχάσει. Έχει σημαδευτεί για πάντα», δήμαρχος Κουρμπβουά Ζακ Κοσσόφσκι.

Τα στοιχεία της νεαρής δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ενώ η υπόθεση έφτασε και στον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος ζήτησε την παραδειγματική καταδίκη των δραστών.


Πηγή