Μία απρόσμενη τροπή πήραν οι έρευνες εντοπισμού του δίχρονου Emile ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο (8/7), ενώ βρισκόταν στον κήπο των παππούδων του και έπαιζε στην κοινότητα Le Vernet στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Οι Αρχές έπειτα από 6 ημέρες άκαρπων ερευνών στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στο ακροδεξιό παρελθόν των γονιών του παιδιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πατέρας του αγοριού, Κολομπάν Σολέιγ, 26 ετών, είχε συλληφθεί για επίθεση κατά αλλοδαπών το 2018. Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεσμεύτηκε «να διατηρήσει την ειρήνη».

Εκείνη την εποχή, ο Σολέιγ ήταν ένας ακτιβιστής συνδεδεμένος με την Action Francaise, τη διαβόητη ακροδεξιά εθνικιστική και φιλοβασιλική ομάδα, καθώς και με τη νεοφασιστική Bastion Social.

Το 2021 ο Σολέιγ και η σύζυγός του Μαρί ήταν υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Μασσαλίας με το κόμμα του ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ, που είχε θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία της Γαλλίας το 2022.

Τι συνέβη

Ο μικρός Εμίλ που είχε επισκεφθεί το σπίτι των παππούδων του για να μείνει τις καλοκαιρινές διακοπές αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Οι παππούδες, που μένουν στο μικρό χωριό Βερνέ στις γαλλικές Άλπεις, είπαν ότι το μόλις 2,5 ετών γλυκό, ξανθό αγοράκι είχε βγει στον κήπο και όταν το φώναξαν για να πάνε βόλτα εκείνο δεν απάντησε.

Τέσσερις μέρες μετά μοιάζει σαν να άνοιξε η γη και να εξαφανίστηκε.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί στην ακτίνα της εξονυχιστικής έρευνας που έχει γίνει στην περίμετρο της περιοχής που χάθηκε επικρατέστερα είναι μόνο δύο σενάρια, ή αυτό της απαγωγής ή της δολοφονίας.


Πηγή