Μέσα στη νύχτα, ο ισραηλινός στρατός χτυπά στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα. Άμαχοι ανασύρουν τραυματισμένα ή νεκρά παιδιά, κάτω από τα χαλάσματα…

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατο 100 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 350, το τελευταίο 24ωρο. Αραβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σπαρακτικές εικόνες, από την Ράφα, με υποσιτισμένα παιδιά, που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Ένας πατέρας λέει το τελευταίο αντίο στο νεκρό παιδί του. Άφησε την τελευταία του πνοή, από ασιτία, σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ράφα.

Στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί να δώσει νέα ώθηση στις τελματωμένες διαπραγματεύσεις. Παρουσίασε σχέδιο -του Ισραήλ- όπως τόνισε, για κατάπαυση του πυρός και κάλεσε το Τελ Αβίβ και την Χαμάς να κάνουν το καθοριστικό βήμα.

Όμως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν κάνει βήμα πίσω. Διεμήνυσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για κατάπαυση του πυρός είναι η πλήρης εξόντωση της Χαμάς και η επιστροφή όλων των ομήρων.

«Η εντύπωση ότι το Ισραήλ θα συμφωνήσει σε μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν εκπληρωθούν οι όροι του, δεν αποτελεί βιώσιμο σχέδιο», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως βλέπει θετικά την πρωτοβουλία του Μπάιντεν, για κατάπαυση του πυρός, επαναλαμβάνοντας όμως με τη σειρά της, το πάγιο αίτημα για πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την Γάζα.


Πηγή