Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινά πλήγματα στο ινδονησιακό Νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία. Από το Αλ Σίφα, το οποίο ο ΠΟΥ χαρακτήρισε ζώνη θανάτου, απομακρύνθηκαν 28 πρόωρα μωρά που βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο, ενώ τρία παραμένουν σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, η οργή στο Ισραήλ ξεχειλίζει για τους ομήρους οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι από τη Χαμάς. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως μια συμφωνία είναι προ των πυλών. Σημειώνεται πως 239 Ισραηλινοί κρατούνται μέσα στη Γάζα από τη Χαμάς, με τους 50 από αυτούς να έχουν διπλή υπηκοότητα, δηλαδή και ισραηλινή και αμερικανική.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι δε θα γίνει καμία ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους, και αν φτάσουν σε αυτήν τη συμφωνία, θα είναι για μία κατάπαυση πυρός λίγων ημερών.

Το MEGA στα σημεία που περνάνε οι ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Τα σημεία από τα οποία περνούν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα έχει καταγράψει το MEGA, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου από την πρώτη ημέρα.

Πρόκειται για σημεία στη βόρεια πλευρά των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, από τα οποία προελαύνει ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει εκεί δύο περάσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε βάθος λίγων χιλιομέτρων μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, δημιουργείται βάση των ισραηλινών την οποία θα χρησιμοποιούν τις επόμενες ημέρες.


Πηγή