Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού μπαίνει, ξανά, η πόλη της Γάζας. Τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα και σπέρνουν τον πανικό. Άμαχοι προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες, εν μέσω βομβαρδισμού.

«Κρατούσα το γιο μου στην αγκαλιά και ούρλιαζε. Η κόρη μου ούρλιαζε, η εγγονή μου ούρλιαζε. Δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Μετέφερα δύο παιδιά και ο άντρας μου μετέφερε άλλα δύο».

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για επιθέσεις στην Ράφα και στην Χαν Γιουνίς, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς, το τελευταίο 24ωρο. Τα θύματα είχαν βρει καταφύγιο σε σχολεία, όπως μεταδίδουν αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα παιδιά προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή, εξαιτίας του λιμού που «θερίζει» στη Λωρίδα της Γάζας. Παιδιά αποστεωμένα, με τους γονείς τους να αγωνιούν, κάθε λεπτό που περνά.

«Αυτός είναι ο αντίκτυπος, οκτώ μηνών πολέμου, σε ένα εννιάχρονο αγόρι. Ο γιος μου είχε εξαιρετική υγεία, πριν τον πόλεμο. Ήταν φυσιολογικός, αλλά όταν άρχισε να υποσιτίζεται και να αφυδατώνεται, κατέληξε όπως τον βλέπετε. Για μία εβδομάδα, ήταν τόσο άρρωστος, που δεν μπορούσε ούτε να πιει νερό ή να φάει κάτι», περιγράφεται σε ρεπορτάζ του δικτύου BBC.

Κι ενώ Ισραήλ και Χαμάς δεν κάνουν βήμα πίσω σε όσα ζητούν για να υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, στην Ουάσιγκτον, ο Λευκός Οίκος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του, για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν περιορισμοί, από την αμερικανική κυβέρνηση, στην πώληση όπλων και πυρομαχικών προς το Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι κάναμε απολύτως σαφές στους Ισραηλινούς, μέσω πολλών διαύλων, ότι είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι για τις δηλώσεις (του Nετανιάχου)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ .

Ο Νετανιάχου όμως, επέμεινε, υποστηρίζοντας πως η δημόσια κριτική που άσκησε στην Ουάσιγκτον ήταν απαραίτητη, επειδή τα αμερικανικά όπλα και τα πυρομαχικά που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα, δεν επαρκούν, για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα.


Πηγή