Ο κ. Κωνσταντέλλος άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα των εκλογών και παράλληλα παρουσίασε το έργο του την τελευταία τετραετία.

«Στο παραλιακό μέτωπο έγινε μία συστηματική δουλειά. Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα θα ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο ανάπλασης των παραλιών. Βέβαια εδώ αναδικνύεται και το θέμα της γραφειοκρατίας. Η αδειοδότηση για την ανακατασκευή της παραλίας μας πήρε τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Και πρόσθεσε: «Τα δύσκολα πέρασαν. Όλο το παραλιακό μέτωπο αναπλάθεται πλήρως. Τελειώσαμε και με τη Βάρκιζα. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός την προηγούμενη εβδομάδα και έχουμε πλέον ανάδοχο και εκεί. Του χρόνου το καλοκαίρι αυτό που γνωρίζαμε ως παρατημένες παραλίες, δυσπρόσιτες και κλειστές θα είναι πράγματι χάρμα οφθαλμών».

«Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες και δωρεάν»

Κληθείς να σχολιάσει το κίνημα της πετσέτας, ανέφερε: «Καλά κάναμε και ζήσαμε το κίνημα της πετσέτας. Η παραλίες πρέπει να είναι προσβάσιμες στον κόσμο».

«Υπάρχουν οι κλειστές οργανωμένες, σαν την πλαζ της Βουλιαγμένης. Είναι ένα μοντέλο της δεκαετίας του ’60, παρωχημένο, ποου το δημόσιο το κρατάει. Όμως το υπόλοιπο παράκτιο μέτωπο είναι ανοιχτό. Στον Δήμο μας από τα 23 περίπου χιλιόμετρα τα 4 είναι κλειστή παραλία και η υπόλοιπη ειναι ανοιχτή και προσβάσιμη. Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες και δωρεάν και με ευθύνη του Δήμου να παρέχονται υπηρεσίες, ομπρέλες, αποδυτήρια, τουαλέτες, συστήματα εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στα αντιπλημμμυρικά έργα, τα οποία απαιτούν έναν μεγάλο σχεδιασμό.

«Τα αντιπλημμμυρικά είναι έξω από τον Δήμο, στην Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών.  Το 70% των υποδομών έχει ολοκληρωθεί, το υπόλοιπο 30% έχει δρομολογηθεί και είτε καταστευάζεται, είτε έχει σχεδιαστεί και δημοπρατείται. Εμείς ως Δήμος για να περιορίσουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα αναγκαζόμαστε να υποκαθιστούμε το κράτος με δημοτικούς πόρους και να συμπληρώνουμε υδραυλικά έργα που αστόχησαν ή δεν λειτουργούν», δήλωσε.

Τέλος, τόνισε ότι προτεραιότητα έχει πλέον η πολιτιλή προστασία. «Ο κόσμος αισθάνεται ανασφαλής στα σπίτια του. Έχουμε φτιάξει ένα οργανωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν τοπικά συστήματα πολιτικής προστασίας, που θα στηρίξουν τους πολίτες και την περιουσία τους σε πρώτο χρόνο», είπε.


Πηγή