«Oι εμπνευστές του νομοσχεδίου και συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φυλών στην οικογένεια και τοποθετούν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων», είπε ο Μητροπολίτης Ναύπακτου, Ιερόθεος.

Στην κυριακάτικη λειτουργία θα ανακοινωθούν σε όλους τους ναούς της χώρας οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ενώ θα μοιραστούν σχετικά φυλλάδια.

Εξουσιοδοτούνται μάλιστα οι Μητροπολίτες να προχωρήσουν και όλες τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πιστών για το ζήτημα αυτό.

«Η Πολιτεία νομοθετεί», είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου με την Ιερά Σύνοδο να απαντά ότι «η Πολιτεία δεν μπορεί να της υποδείξει τι αποτελεί αμαρτία».

«H Πολιτεία νομοθετεί αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την εκκλησία ούτε απαλλάσσει την εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ναύπακτου, Ιερόθεος.

«Η γνώμη της εκκλησίας είναι σεβαστή», τονίζουν χωρίς κανένα σχόλιο κυβερνητικές πηγές.

«Ὁ Πρωθυπουργός ξομολόγησε δημόσια ότι ἡ ψήφιση τού νομοσχεδίου επαφίεται στη συνείδηση των βουλευτών και για τον λόγο αυτόν δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Θέμα συνείδησης όμως, σημαίνει ότι είναι αξιακό και ιδεολογικό. Στην πράξη αυτό που βλέπουμε προκλητικός να προτάσσεται τής ηθικής συνείδησης είναι η πολιτική συνείδηση, δηλαδή η ανάγκη διατήρησης τής ενότητας τής παράταξης. Αν είναι δυνατόν!», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς, Νικόλαος.

«Αυτό δεν είναι γάμος. Σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να είναι γάμος δεν είναι μην παίζουμε τα λόγια. Θα ακούσετε κήρυγμα», είπε ο Μητροπολίτης Καρπενησιού, Γεώργιος.

«Δεν καλούμαστε να κάνουμε σκληρές αντιδράσεις. Δίνουμε την ομολογία της πίστεώς μας», είπε ο Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος.

Μικρή ομάδα 10 περίπου ατόμων βρέθηκαν έξω από το Συνοδικό Μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματά του νομοσχεδίου.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Εκτός από την Ιερά Συνοδό, το Μέγαρο Μαξίμου έχει απέναντί του και σκληρούς «γαλάζιους» διαφωνούντες μεταξύ αυτών και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, με το νομοσχέδιο να μπαίνει στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη εκτός απροόπτου.

«Όσοι συμμετέχουν σε ένα όργανο κορυφαίο όπως είναι το υπουργικό συμβούλιο και εγκρίνουν το νομοσχέδιο έχουν αυξημένη. Στο τέλος της ημέρας είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιος είναι ικανός και ποιος όχι για να είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα ψηφίσουν θετικά, ωστόσο, βουλευτές εμφανίζονται προβληματισμένοι.

Από την Κουμουνδούρου λένε ότι η ΚΟ ομάδα θα είναι «μπετόν αρμέ» στην ψήφιση του νομοσχεδίου ωστόσο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους.

«Είναι μπετόν (και φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι είναι υπογεγραμμένη και κατατεθειμένη η πρόταση μας στη βουλή από όλους τους βουλευτές. Δεν λείπει καμία υπογραφή», είπε ο βουλευτής, Κώστας Μπάρκας.

Επί της αρχής θετική στάση τηρεί το ΠΑΣΟΚ με βουλευτές να έχουν εκφράσει προβληματισμούς και διαφωνίες.

Ακροδεξιό παραλήρημα

Βασίλης Στίγκας: Δύο μαντραχαλάδες με δύο παιδάκια. Αυτή φωτογραφία αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

Αλέξης Χαρίτσης: Ντροπή είναι αυτά που λέτε

Βασίλης Στίγκας: Όταν μιλάει το κόμμα τρανς εμείς γελάμε

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, όπως αυτά του Ηλία Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής, επιδόθηκε ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος σε ένα κρεσέντο δήθεν αντρισμού συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία με πρωτοφανείς εκφράσεις για το ελληνικό κοινοβούλιο τις οποίες βέβαια αναγκάστηκε να αποσύρει μετά την παρέμβαση του προεδρείου.

Βασίλης Στίγκας: Μπορείτε ανοίξετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία. Γιατί να είμαστε ομοφοβικοί γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Σε λίγο θα ντρεπόμαστε.

Προεδρείο: Παρακαλώ ανακαλέστε.

Μετά τις τελικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου το νομοσχέδιο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση πριν έρθει στην Βουλή προς ψήφιση το πιθανότερα στα μέσα Φεβρουαρίου.


Πηγή