Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, έφτιαξε φωτογραφίες με τους μεγιστάνες να φαίνονται ρυπαροί και αξιολύπητοι με κουρελιασμένα ρούχα σε φτωχογειτονιές της Ινδίας.

Δύσκολα πιστεύεις πως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι ψεύτικα.

Κουβέιτ

Στο Κουβέιτ, μία παρουσιάστρια ειδήσεων είναι επίσης δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι η πρώτη τεχνητή παρουσιάστρια ειδήσεων, έκανε ντεμπούτο στο Κουβέιτ και έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Είμαι η Φεντά. Η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News».

ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό πανεπιστήμιο ΜΙΤ δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η υψηλή τεχνολογία με την κατασκευή fake news.

«Οι άντρες που πήγαν στη Σελήνη για να ερευνήσουν εν ειρήνη, θα μείνουν στη Σελήνη για να αναπαυθούν εν ειρήνη. Αυτοί οι γενναίοι άντρες, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν Όλντριν γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ελπίδα για την επαναφορά τους».

1969, ο Ρίτσαρντ Νίξον διαβάζει τη εναλλακτική δήλωση που είχε ετοιμάσει στην περίπτωση που η σεληνάκατος Αετός της διαστημικής αποστολής Απόλλων 11 δε θα μπορούσε να φύγει από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.

Φυσικά, αυτή η δήλωση δεν εκφωνήθηκε ποτέ, είναι δημιούργημα του πανεπιστημίου ΜΙΤ για να δείξει πόσο αληθοφανής μπορεί να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη.

Χρειάστηκε μόνο ένας ηθοποιός να διαβάσει το κείμενο και η υψηλή τεχνολογία.

Τα deep fake videos όπως ονομάζονται, είναι η μετεξέλιξη των fake news.

Η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά το πρόσωπο του ηθοποιού με αυτό του ανθρώπου που έχει στόχο με απόλυτη ακρίβεια στην αποτύπωση της εικόνας και της φωνής, για να εξαπατήσει και να χειραγωγήσει το κοινό.

Τα βίντεο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρίτσαρντ Νίξον είναι τόσο ρεαλιστικά που οι περισσότεροι δεν αμφισβητούν καν την γνησιότητά τους.


Πηγή