Ένοχος για 34 κατηγορίες

«Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για 34 διαφορετικά εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος από ενόρκους στο Μανχάταν. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα ένας καταδικασμένος εγκληματίας», λέει στο δελτίο του το CNN

Το δικαστήριο έκρινε πως αλλοίωσε έγγραφα με σκοπό να κρύψει τα χρήματα που έδωσε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου αυτή να μη μιλήσει για την παράνομη σχέση τους.

Ο ίδιος, ακόμα και τώρα, επιμένει να δηλώνει αθώος και θύμα πολιτικής πλεκτάνης.

«Αυτό είναι ντροπή. Ήταν μια στημένη δίκη από έναν δικαστή που είναι διεφθαρμένος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος. Και δεν πειράζει. Πολεμάω για τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας».

«Ο Τραμπ γελούσε με τον δικηγόρο του. Μιλούσαν συνέχεια. Χαμογελούσε. Πίστευαν πως η ημέρα θα τελείωνε χωρίς ετυμηγορία. Και όταν ο δικαστής διάβασε το σημείωμα τα πάντα άλλαξαν. Ήταν ακίνητος, είχε σταυρώσει τα χέρια του στο στήθος του… η κατάσταση άλλαξε μέσα στην αίθουσα», μεταδίδει το CNN.

Μπορεί να παραμείνει υποψήφιος

Ο εισαγγελέας είπε πως ο 78χρονος Τραμπ συμμετείχε σε ένα παράνομο σχέδιο συνομωσίας, με σκοπό να φτιάξει την εικόνα του πριν από τις εκλογές του 2016. Μέρος αυτού του σχεδίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να εξαφανίσει κάθε στοιχείο για την σχέση του με την Ντάνιελς.

Αναλυτές λένε στο CNN πως οι περισσότερες καταδίκες για αδικήματα σαν αυτά του Τραμπ δεν καταλήγουν σε ποινή φυλάκισης αλλά σε αναστολή, πρόστιμα και κοινωφελή εργασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί ακόμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος αφού, σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα, οι προδιαγραφές είναι μόνο τρεις:

– Να έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

– Να είναι άνω των 35 ετών

– Να μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον 14 χρόνια

Το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ είναι αφιερωμένο στη δικαστική απόφαση για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Σε όλες τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί – φανταχτερός επιχειρηματίας, επώνυμος σόουμαν, αφελής πρόεδρος – ο Τραμπ πρόσθεσε έναν νέο τίτλο: εγκληματίας» γράφει το ΤΙΜΕ.

Η κόρη του Ιβάνκα ανέβασε μία φωτογραφία με τον πατέρα της και την φράση «σε αγαπάω μπαμπά».

Η απαγγελία της ποινής του θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα, τέσσερις ημέρες πριν το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον χρίσει επίσημα υποψήφιο για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η αντίδραση της Ντάνιελς

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η πλευρά της Ντάνιελς, μέσω του συζύγου της, έκανε λόγο για μία απόφαση που δικαίωσε την ίδια.

«Εξακολουθεί να επεξεργάζεται την είδηση. Πρόκειται για ένα μεγάλο βάρος στους ώμους της. Αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς έλεγε την αλήθεια».

«Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν επιτέλους να βλέπουν την αλήθεια», συμπλήρωσε ο σύζυγος της 45χρονης.


Πηγή