Μία ημέρα πριν μπει ο Ιούνιος η θερμοκρασία θυμίζει κατακαλόκαιρο.

«Είναι όντως πολύ υψηλή και όσοι ζούμε και σε πόλεις, όπως εδώ στην Αθήνα το βιώνουμε πολύ έντονα».

Και είναι μόνο η αρχή. Από αύριο, και για τουλάχιστον πέντε ημέρες, το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.

4ημερη «θερμική εισβολή» στην Αττική

Στην Αττική η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει αύριο Σάββατο τους 31 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή τους 33, τη Δευτέρα τους 36 και την Τρίτη ενδέχεται να φθάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Εκτός από την Αττική, πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να εκδηλωθούν και στην:

-Θεσσαλία

-Κεντρική Μακεδονία

-Αιτωλοακαρνανία

-Βοιωτία

-Φθιώτιδα

-Πελοπόνησος

-Κρήτη

Δωδεκάνησα

Όπως λένε οι επιστήμονες, οι αλλαγές στο κλίμα της χώρας ξεκίνησαν να εκδηλώνονται ήδη από το χειμώνα, ενώ προβλέπουν ότι το καλοκαίρι φέτος μάλλον θα είναι το πιο ζεστό των τελευταίων ετών.

«Όλη η Ευρώπη είχε ένα πάρα πολύ ζεστό 2023, το ίδιο και στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι προχωράμε γρήγορα σε αλλαγές. Τις περιμέναμε λίγο αργότερα», ανέφερε ο Λαγουβάρδος Κωνσταντίνος, Μετεωρολόγος, διευθυντής ερευνών στου Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Λύση… η παραλία

Με το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, να μοιάζει απλησίαστο, πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να έρθουν στην παραλία για μια ανάσα δροσιάς, αφού το θερμόμετρο σήμερα στην Αττική πλησιάζει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Έχει ανεβεί στα ύψη η ζέστη και ήρθαμε για μια χαλαρή απόδραση εδώ πέρα».

Σε αρκετές περιοχές της χώρας το θερμόμετρο την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να πλησιάσει τους 40 βαθμούς. Στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τα Δωδεκάνησα την Τρίτη το θερμόμετρο φλερτάρει με τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που «φλερτάρουν» την Τρίτη με τους 39 βαθμούς είναι Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως φαίνεται, πλησιάζουμε σε ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια.


Πηγή