Το θερμικό drone σηκώνεται, πετάει πάνω από την Αθήνα και καταγράφει την «κόλαση». Άσφαλτος που ζεματάει, λαμαρίνες και τσιμέντα που καίνε.

Είναι τα εναέρια «μάτια» του κρατικού μηχανισμού την πιο θερμή ημέρα του Ιουνίου, του πιο θερμού Ιουνίου από το 1890.

Στην Ομόνοια το drone κόντεψε να… πιάσει φωτιά. Κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου στις 11 το πρωί, ενώ η θερμοκρασία στο σιντριβάνι ήταν 34,9 βαθμούς Κελσίου.

Οάσεις μέσα στην πόλη μόνο όπου υπάρχουν δέντρα ή σιντριβάνια, ακόμα και σε ταράτσες πολυκατοικιών, όπου υπάρχουν πισίνες.

Στον Λυκαβηττό, το drone με τη θερμική κάμερα καταγράφει μια θερμοκρασία ασύλληπτη. Συγκεκριμένα, έναν μεταλλικό κάδο να πιάνει τους 160 βαθμούς Κελσίου.

Ο κάδος δεν σκεπάζετε από τα κλαδιά των δέντρων, είναι μεταλλικός και εκτεθειμένος στον ήλιο.

Αδιανόητες θερμοκρασίες κατέγραψε θερμικό drone

Το drone του Δήμου καταγράφει θερμοκρασίες φωτιά από 50 μέχρι και 70 βαθμούς. Ειδικά τις ώρες αιχμής, η πόλη είναι «καμίνι» που βράζει.

Οι θερμοκρασίες που μπορούν να αναπτυχθούν είναι πολύ μεγαλύτερες στην πόλη, ειδικά στο τσιμέντο και τις μεταλλικές επιφάνειες.

Συγκεκριμένα:

Πλατεία Κάνιγγος: 45 βαθμοί

Βασιλίσσης Σοφίας: 47 βαθμοί

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 48 βαθμοί

Σκουφά: 46 βαθμοί

Στο ανοιχτό θεατράκι του Λυκαβηττού οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και 55 βαθμούς Κελσίου.

Μία πόλη φωτιά και λαύρα με ηφαιστειακές θερμοκρασίες και δρόμους… πύρινα ποτάμια.

Ένα σταθμευμένο όχημα μπορεί να μετατραπεί κυριολεκτικά σε «φούρνο», αναπτύσσοντας θερμοκρασίες από 68 έως και 170 βαθμούς.

Το τσιμέντο απορροφά τη θερμότητα και έτσι στις περισσότερες περιοχές τη δύσκολη ημέρα θα διαδεχθεί μια επίσης δύσκολη νύχτα με υψηλές θερμοκρασίες, αποπνικτική αίσθηση και υγρασία.


Πηγή