Η Αθήνα βράζει και το κέντρο μοιάζει με καμίνι. Η ζέστη αφόρητη, η ατμόσφαιρα αποπνικτική και όλοι οι δρόμοι από νωρίς το πρωί οδηγούν στις παραλίες.

«Παιδιά η ζέστη είναι αφόρητη είναι λίβας γι΄αυτό ερχόμαστε πρωί, εγώ έρχομαι από τις 6, γιατί είναι και πιο δροσερά και πιο λίγος κόσμος και είναι ευχάριστα αν έρθεις μετά έχει και πολλή ζέστη και πολύ κόσμο», αναφέρουν πολίτες μιλώντας στο MEGA.

Στις 8 παρά τέταρτο το πρωί η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους 32 βαθμούς. Όπως φαίνεται, η παραλία είναι ήδη γεμάτη και οι λουόμενοι προσπαθούν να πάρουν μια ανάσα δροσιάς πριν το μεσημέρι που το θερμόμετρο θα αγγίξει το κόκκινο.

Οι λουόμενοι είναι εφοδιασμένοι με αντηλιακά φορούν καπέλα και γυαλιά ηλίου ενώ κάποιοι επέλεξαν να συνεχίσουν τον ύπνο τους δίπλα στο κύμα.

Μάλιστα χθες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και μετά από απανωτές λιποθυμίες τουριστών στον Ιερό Βράχο με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, η Ακρόπολη έκλεισε από τις δώδεκα το μεσημέρι έως και τις πέντε το απόγευμα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ενημέρωσε ότι και σήμερα Σάββατο ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30 το απόγευμα.

«Προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το καυτό καλοκαίρι και να πάμε κάτω από τα δέντρα», λένε οι τουρίστες.

Την ίδια ώρα στα λιμάνια της χώρας επικρατεί το αδιαχώρητο.

Η έξοδος των αδειούχων του Ιουλίου κορυφώνεται και τα πλοία αναχωρούν γεμάτα.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν σήμερα 21 πλοία, από το λιμάνι της Ραφήνας 9, με την πληρότητα στα περισσότερα να ξεπερνά το 90%.

Ίδια η εικόνα στο λιμάνι του Πειραιά και χθες το απόγευμα. Τα πλοία για Ηράκλειο και Χανιά αναχώρησαν ασφυκτικά γεμάτα.

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα θα ταλαιπωρήσει και σήμερα εκατομμύρια πολίτες, ενώ από αύριο αναμένεται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας σε όλη την Ελλάδα – Γέμισαν οι παραλίες


Πηγή