Καύσωνας Κλέων: «Ψήνεται» όλη η χώρα – «Επιμένει» πάνω από τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

   

  Επελαύνει ο καύσωνας «Κλέων» στην χώρα μας, ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

  Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο η ζέστη ήρθε για να μείνει και δεν είναι λίγες οι περιοχές οι οποίες στην κυριολεξία βράζουν. Μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει αναλυτικά την πορεία του καύσωνα τις επόμενες μέρες και τονίζει ότι παρόλο που θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας τα 40άρια θα επιστρέψουν και πάλι.

  Επικίνδυνο μελτέμι από Κυριακή

  Την Κυριακή ξεκινάει ένα πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δηλαδή «θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ, που θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη, το οποίο ναι μεν θα δροσίσει τα ανατολικά τμήματα της χώρας και τα νησιά, αλλά θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο για πυρκαγιές. Στην Αθήνα η θερμοκρασία την Κυριακή θα αγγίξει του 39 βαθμούς Κελσίου» τονίζει εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

  Την Δευτέρα πέφτει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, στην Αττική καθώς θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 38 βαθμών, όπως επίσης και την Τρίτη. Την Τετάρτη εξασθενεί σιγά σιγά το μελτέμι και θα έχουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας.

  Από την Πέμπτη έρχονται 43άρια

  «Από Πέμπτη μέχρι την Κυριακή πολύ θερμές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν ξανά στην χώρα μας, ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα έχουμε ρεκόρ καύσωνα, όπως και τώρα δεν έχουμε ρεκόρ, αλλά σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, θα έχουμε πάλι 40, 42, 43 βαθμούς Κελσίου» καταλήγει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

  Πηγή: Newsit