Στην ουρά για την πολυπόθητη ξαπλώστρα, με ή χωρίς κράτηση…

Από νωρίς το πρωί, όσοι βρίσκονται στην καυτή Αθήνα, έσπευσαν στις παραλίες. Μεγάλες ουρές έξω από τα beach bars καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής, αλλά το… κυνήγι της ξαπλώστρας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Βουτιά με… κράτηση

Κάποιοι προνοητικοί είχαν κάνει ήδη προκράτηση για ξαπλώστρα από την αρχή της εβδομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι δυστυχώς δεν βρήκαν καμία διαθέσιμη.

«Όλοι όσοι έχουν κρατήσεις έρχονται από τις 8 το πρωί γιαν α προλάβουν γιατί η παραλία είναι γεμάτη, ειδικά τώρα με τον καύσωνα είναι όλα γεμάτα. Γίνονται βέβαια και προκρατήσεις και καλό θα είναι να γίνουν 3,4 ημέρες νωρίτερα. Παίρνουν και 7 και 8 ημέρες νωρίτερα για να βρουν να κρατήσουμε ένα σετ», δήλωσε η Κατερίνα Μαλτέζου, υπεύθυνη beach bar.

Οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Βeach bar εντός και εκτός Αττικής παρέχουν σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες με τις τιμές να ξεκινούν το σαββατοκύριακο από 20 ευρώ και να φθάνουν ακόμα και τα 190 ευρώ.

Οι κρατήσεις έχουν πάρει φωτιά και παρέες δεν βρίσκουν να καθίσουν μαζί.

Οι ελεύθερες ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες ειναι είδος προς εξαφάνιση ιδίως αυτές τις ημέρες που όλοι αναζητούν τη… σωτηρία από τον καύσωνα στις πλαζ.


Πηγή