Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: H συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της...

  Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: H συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

  Τα λουλούδια στο στεφάνι που επέλεξε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Άννα Μαρία δεν ήταν τυχαία. Κρύβουν μια ιστορία που αρχίζει από τον γάμο τους…

  Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών την πριγκίπισσα της Δανίας Άννα Μαρία. Η νυφική ανθοδέσμη που της είχε προσφέρει έχει μείνει μνημειώδης, καθώς αποτελούνταν από τα αγαπημένα του λουλούδια, τα μιγκέ. Τα συγκεκριμένα λουλούδια ήταν δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

  Το λουλούδι μιγκέ λέγεται αλλιώς «Δάκρυ της Παναγιάς» ή «Κρίνο της Κοιλάδας» και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα, εκλεπτυσμένο. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

  Πριν από δύο ημέρες, ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του τέως βασιλιά. Η σύζυγός του Άννα Μαρία ήθελε να κάνει ειδική παραγγελία ένα στεφάνι. Επρόκειτο για ένα στεφάνι φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ. Η οδηγία ήταν σαφής: «Ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει η “Η Αγαπημένη σου Άννα Μαρία”».

  Πηγή:Real.gr