Τη δυνατότητα παρακολούθησης δίνουν εφαρμογές αλλά και τα ίδια τα κινητά, όταν με την συγκατάθεση δύο ανθρώπων ή και παραπάνω, συνδέουν τα κινητά τους και έτσι μπορεί ο καθένας να βλέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε ποιο μέρος του χάρτη βρίσκεται.
Μόλις ανοίξετε την συγκεκριμένη λειτουργία μέσω του κινητού, θα δείτε ακριβώς το στίγμα της άλλης επαφής πάνω στον χάρτη και πόσα χιλιόμετρα απέχει από τη δική σας τοποθεσία.
«Ντετέκτιβ» τσέπης
Ένα άλλο gadget που χρησιμοποιούν αρκετοί, ακόμα και για να μην χάσουν τα κλειδιά τους, είναι τα airtags.
«Τα tags είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης αντικειμένων και ζευγαριών. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων, συνδέονται τα tags σε όλο το δίχτυο που υπάρχει από όλα τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν στον έξω κόσμο», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος του Internet Now.
Πρόκειται για ένα μικρό και έξυπνο γκατζετ σε μέγεθος μπρελόκ που μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα, πορτοφόλι ή ακόμα και για τους πιο… καχύποπτους σε τσέπη ενός μπουφάν, ή και μέσα σε αυτοκίνητο.
Γονείς χρησιμοποιούν αυτό το gadget τοποθετώντας το στην τσάντα του παιδιού τους για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.
Είτε gadget είτε εφαρμογή, η παρακολούθηση μέσω της τεχνολογίας παραμένει ένα γεγονός που διχάζει.
«Τα τσιπ αυτά έχουν μεγάλη διάρκεια»
Ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Internet Now!, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα τσιπάκια.
«Τα τσιπ αυτά έχουν μεγάλη διάρκεια και μπορείς να παρακολουθείς τον άλλον ακόμη και για μήνες. Έχει κρυπτογραφημένη σύνδεση με τα τηλέφωνα και κανελί δίκτυο με όλα τα κινητά iPhone. Λέει όμως, πως δεν γίνεται να εγκατασταθεί χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Εμείς το έχουμε χρησιμοποιήσει συχνά για παιδιά. Αυτό δίνει σήμα για το τηλέφωνο. Η εφαρμογή της εύρεσης που υπάρχει σε όλα τα κινητά υπάρχει και για Android κινητό».
Πηγή