Ο κ. Ζώμπος μίλησε για τις «έξυπνες πόλεις» και πώς αυτές μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Διάβασα ένα ρητό που λέει ότι τις “έξυπνες πόλεις δεν τις κάνει η τεχνολογία αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι ψηφίζοντας έξυπνα”. Άρα νομίζω ότι η πόλη έχει θέματα που μπορεί να λύσει για την καθημερινότητά της, αι να φέρεις τον κόσμο κοντά στην πόλη. Το ένα θέμα είναι οι έξυπνες διαβάσεις. Έχουν μπει κάποιες και πρέπει να αυξηθούν για να μπουν και οι υπόλοιπες. Ένα άλλο είναι το κομμάτι της δυνατότητας να μπορεί κάποιος μέσα από εφαρμογές να δει που υπάρχουν κενές θέσεις. Πρώτο βήμα είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και δεύτερον να την κάνεις σε δεύτερο χρόνο έξυπνη», είπε αρχικά.

Ήμουν αντιδήμαρχος από το 2007 έως το 2014, το 2019 κατέβηκα υποψήφιος δήμαρχος στο Γαλάτσι και τώρα μετά από πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά δεν μπόρεσα να πω όχι και γενικά δεν μπορείς να πεις όχι σε μία μεγάλη πρόσκληση σαν αυτή. Στο Γαλάτσι είχαμε βελτιώσει τις υποδομές, ήμασταν η μοναδική πόλη στην Αττική που δεν έχει μία κεντρική πλατεία. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα γι΄αυτό. Επίσης σε θέματα ανακύκλωσης, αλλά είμαστε λίγο πίσω στο ψηφιακό κομμάτι. Το μεγαλύτερο θέμα που λύθηκε ήταν το Άλσος Βεΐκου», επεσήμανε συμπληρωματικά ο κ. Ζώμπος.

«Στόχος μου είναι στην Περιφέρεια να ασχοληθώ με θέματα ψηφιοποίησης, σε σχέση με τα θέματα του κυκλοφοριακού. Αυτό που πρέπει να γίνουν στον Κηφισό είναι σύγχρονη μελέτη που να εμπλέκει μέσα και το μετρό για την αποσυμφόρηση», κατέληξε.


Πηγή