Ο Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών βρίσκεται στο Μιλς της Αυστρίας, όπου παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και παραχώρησε κοινή συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Αντόνιο Κορδόν στάθηκε στη… μεγάλη εικόνα που θέλει να “χτίσει” στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τόνισε πως ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία καλή και ενωμένη ομάδα, η οποία στη συνέχεια θα έχει προοπτικές και για το μέλλον. Επίσης, σχολίασε τα μεταγραφικά σενάρια, τις προσθήκες των Ιμπόρα και Κίνι αλλά και την φημολογούμενη πώληση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που κυλάει η προετοιμασία: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θέλει προσαρμογή. Είμαστε πολλά νέα άτομα και ο στόχος στις είναι να κάνουμε μία ομάδα μεταξύ μας και στο το τέλος να φτιάξουμε μία ομάδα για το μέλλον».

Για την μεταγραφή των Ιμπόρα και Κίνι: «Και την τελευταία φορά αυτό με ρωτήσατε και ήρθαν δύο ποδοσφαιριστές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαν. Απλώς θέλει ακόμα δουλειά, να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Είμαστε ευχαριστημένοι με το σύνολο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Προχωράμε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

Για τα μεταγραφικά σενάρια: «Καταλαβαίνω ότι για εσάς τις δημοσιογράφους και τους οπαδούς πρέπει να υπάρχουν ονόματα και να ακούν ονόματα. Το είπα και πριν, το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε ομάδα, γιατί στο τέλος η ομάδα είναι πάνω από τα ονόματα που μπορεί να υπάρχουν στο ρόστερ. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό επειδή είμαστε μία ομάδα που θα βρει το ενδιαφέρον από πολλούς ποδοσφαιριστές.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά τις και πάντα υπάρχει αυτή η έκπληξη να τύχει. Να βρούμε έναν παίκτη που δεν έχει ακουστεί ποτέ για τον Ολυμπιακό και εμένα αυτό μ’ αρέσει. Να μην είναι ένα από τα ονόματα που πάντα ακούγονται. Άρα σίγουρα θα βρούμε και θα ακούσουμε πολλά ονόματα που δεν θα έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό τις επόμενες μέρες».

Για τους Ιμπόρα και Κίνι: «Εμείς τους λέμε ότι πρέπει να δουλεύουν, γιατί θέλει δουλειά για να κρατήσουν τη θέση τους στην ομάδα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες σε αυτές τις θέσεις που διεκδικούν ρόλο στην ομάδα. Οπότε τους λέμε ότι θα πρέπει να δουλέψουν και αυτό θα κάνουν.

Εμείς κοιτάμε στις ανάγκες που έχει η ομάδα και θεωρήσαμε ότι είναι δύο σωστές κινήσεις για στις ανάγκες που αυτή τη στιγμή έχει η ομάδα. Ήταν δύο πολύ καλές κινήσεις από πλευράς απόδοσης, ομαδικότητας και επιρροής στο σύνολο. Ήταν όλα όπως έπρεπε συνολικά».

Για το σε ποιες θέσεις θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο Ολυμπιακός: «Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να χτίσουμε μία ομάδα, που θα είναι από ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στον ίδιο δρόμο. Να κοιτάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορεί μετά να έρθουν καλοί ή κακοί παίκτες, αλλά θα πρέπει να έχει μία ομάδα. Να είμαστε μία οικογένεια. Να χτίσουμε ένα… σύνολο όπου θα μπορούμε να υποδεχθούμε νέους ποδοσφαιριστές, αλλά πρώτα να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Το είπα και πριν κάνουμε τις αλλαγές. Θέλουμε πρώτα να έχουμε μία ομάδα και όσοι έρθουν να βρουν μία ομάδα έτοιμη και να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά και δημόσια μετά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. (INTIME Sports)

Για το αν υπάρχουν παίκτες που έχουν εκπλήξει ευχάριστα: «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι το σύνολο, το γκρουπ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα, προσφέρουν με τη δουλειά τους και την όρεξή τους στο να χτίσουμε αυτή την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνολικά φτιάχνουμε μία ομάδα».

Για το αν αισθάνεται αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος τις 10 Αυγούστου για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη: «Είμαι άνθρωπος αισιόδοξος τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στη ζωή. Πρέπει να είμαστε όλοι, γιατί πρέπει να περιμένουμε καλά πράγματα από αυτή τη σεζόν. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και οι οπαδοί μας να είναι έτοιμοι για μία πολύ καλή χρονιά».

Για τους “κομμένους” από την προετοιμασία: « Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Χθες (σ.σ. προχθές) προσωπικά μίλησα ατομικά με όλους τις παίκτες που είναι στο Ρέντη. Μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξουν τις κινήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι ότι η αγορά στην Ευρώπη κυλάει πολύ σιγά. Οι ομάδες μόλις τώρα ξεκίνησαν προετοιμασία. Οπότε θέλουμε ακόμη πολύ χρόνο. Έχουμε μπροστά τις ενάμισι μήνα.

Το ξέρετε, τις τελευταίες 5-6 μέρες είναι η περίοδος που γίνονται οι περισσότερες κινήσεις. Οπότε μπορεί να συμβούν πολλά ακόμη για τους παίκτες, αλλά και γενικά για την ομάδα. Μπορεί να έρθουν ποδοσφαιριστές την τελευταία στιγμή. Η αγορά θέλει ενάμισι μήνα και θα γίνουν κινήσεις».

Για το αν ο Ολυμπιακός δέχεται πιέσεις για παίκτες ώστε να πωληθούν: «Στη δουλειά μου προσπαθώ να μην υπάρχει πίεση και τα πράγματα να κυλούν ομαλά και με μία λογική. Σίγουρα θα υπάρξουν κινήσεις, σίγουρα θα υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θέλω τα πράγματα να κυλούν ομαλά και να περιμένουμε όσον αφορά τις μεταγραφές και τις κινήσεις που θα κάνει η ομάδα».

Για την φιλοσοφία που θέλει να περάσει: «Είμαι ταπεινός άνθρωπος που δουλεύει για την ομάδα».

Για το αν έχει εισπράξει ικανοποίηση από τους παίκτες για την προετοιμασία: «Το σημαντικό είναι να ους βλέπουμε ευχαριστημένους, γιατί εμείς συζητάμε μαζί ους κάθε μέρα. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία καθημερινή βελτίωση που σημαίνει ότι στο τέλος τις εβδομάδας θα είναι επτά φορές καλύτεροι, στο τέλος του μήνα θα είναι 250 φορές καλύτεροι και στο τέλος τις χρονιάς θα είναι χίλιες φορές καλύτεροι. Οπότε εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη βελτίωση. Πάντα ενημερώνουμε τους παίκτες και μας ενημερώνουν κι εκείνοι για την κατάστασή τους. Οπότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν υπάρχει πρόταση για τον Ρέαμπτσιουκ, η οποία προσεγγίζει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού: «Απ’ όσο γνωρίζω εγώ, δεν έχω κάποιο νέο για αυτό. Μήπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα;».

Για το επόμενο ταξίδι του: «Θα σας πω κάτι προσωπικό για να απαντήσω σε αυτό. Έχω να δω την κόρη μου δύο χρόνια που μένει στη Ν. Κορέα και τώρα πάει στην Ισπανία. Οπότε θέλω να βρω τώρα χρόνο και να πάω να την δω. Πέρα από κάποιους συγγενείς που δεν είναι πολύ καλά στην υγεία τους και θέλω να πάω να τους δω, έχω αρκετό καιρό να δω την οικογένειά μου. Όπως κι εσείς που είστε εδώ τόσες μέρες και ανυπομονείτε να δείτε την οικογένειά σας».//A.


Πηγη