Τη βίασαν, βιντεοσκόπησαν την ειδεχθή πράξη τους και διοχέτευσαν το βίντεο μέσω διαδικτυακών λογαριασμών σε τρίτους. Αυτά κατήγγειλε σε αστυνομικούς μια 14χρονη μαθήτρια από την Λέσβο κατονομάζοντας μάλιστα τους 2 φερόμενους ως δράστες ηλικίας 21 και 22 ετών, αντίστοιχα.
Το ανήλικο κορίτσι, μόλις έμαθε για τη «διαρροή» του βίντεο, επιχείρησε να κάνει κακό στον εαυτό της.
Η 14χρονη νοσηλεύτηκε και όταν εξήλθε του νοσοκομείου, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στα τέλη Αυγούστου, οι δύο νεαροί την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία.
Εκεί, όπως υποστήριξε, τη βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
Οι δύο φερόμενοι ως δράστες αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, αρνείται ακόμη και τη συνάντηση με το 14χρονο κορίτσι.
Η πλευρά του 22χρονου, πάντως, ισχυρίζεται πως υπήρχε επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με την μαθήτρια, τα οποία θα δοθούν και στην αστυνομία.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως το «»Χαμόγελο του Παιδιού το καλοκαίρι είχε δεχθεί αναφορά για κακοποίηση της 14χρονης μέσα στο σπίτι της. Για αυτό μίλησε στην εκπομπή ο κ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου για το Παιδί».
«Η 13χρονη ζούσε μία ένταση στο σπίτι και η αναφορά που είχαμε είναι για περιστατικά κακοποίησης σωματικής και λεκτικής που ζούσε μέσα στο σπίτι. Μας είχαν πάρει τηλέφωνο και μας είχαν αναφέρει κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια. Είχε παρέμβει εισαγγελέας. Κάθε 4 ημέρες παιδιά δηλώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό. Πάνω από 600 παιδιά έκαναν απόπειρες ανθρωποκτονίας τον τελευταίο χρόνο».
Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως οι φερόμενοι ως δράστες ισχυρίζονται πως η 14χρονη τους προέτρεψε.
«Είπαν πως το ζητούσε από μόνη της. Μιλάμε για ένα παιδί 14 χρονών. Είναι βιασμός. Ίσως επειδή είχε προβλήματα μέσα στο σπίτι της, η πράξη της να έχει έναν εκδικητικό χαρακτήρα προς τους γονείς της. Βεβαίως είναι βιαστές αλλά αλλάζει λίγο τα δεδομένα αυτό ως προς την ποινική κατάσταση αλλά και την ψυχολογική φύση».
Η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, ανέφερε:
«Τα παιδιά δυστυχώς μεγαλώνουν σε κατάσταση βίας. Όταν στο σπίτι υπάρχει βία και όχι υποδοχή το παιδί θα βγει έξω και θα αναζητήσει μία άλλη κυψέλη κοινωνικής ενσωμάτωσης. Γίνεσαι εύκολο θύμα».
«Ο εισαγγελέας κάλεσε να λειτουργήσει η σύλληψή και μόλις άκουσε τις μαρτυρίες και είδε το υλικό δεν διέταξε τις συλλήψεις», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.
Πηγή