Αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής βρίσκονται μέσα στην αυλή της μονοκατοικίας της φρίκης στα Άνω Λιόσια.

Με φακούς στα χέρια μέσα στο σκοτάδι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την έντονη δυσοσμία να κάνει αποπνικτική την κατάσταση.

Όλη η γειτονιά στην οδό Αγαμέμνονος με κομμένη την ανάσα. Όσο περνά η ώρα αντιλαμβάνεται πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί, με τις αρχές να έχουν δημιουργήσει έναν φραγμό με περιπολικά πριν την είσοδο του σπιτιού.

Με χειροπέδες στα χέρια και καθισμένος στο πεζοδρόμιο λίγη ώρα μετά ένας 57χρονος άνδρας. Κατηγορείται ότι τεμάχισε την σορό του πατέρα του και στην συνέχεια την έκαψε. Σοκαρισμένοι οι γείτονές μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο που φρόντιζε τον πατέρα του.

Αρκετές ώρες μετά στην Ασφάλεια ο 57χρονος θα ομολογήσει ότι εκείνος έκαψε τον πατέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, το έκανε γιατί δεν είχε χρήματα για την ταφή του. Αρνήθηκε όμως πως τεμάχισε την σορό του.

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και αναγκάστηκα να τον κάψω. Ο πατέρας μου πέθανε πριν αρκετές εβδομάδες. Δεν τον τεμάχισα. Όπως τον μετέφερα με το στρώμα έφευγαν κάποια μέλη από τη σορό. Δεν είχα λεφτά για να τον θάψω», ανέφερε ο 57χρονος.

Από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 82χρονου διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος, ο οποίος έπασχε από άνοια, έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του ήταν μεταθανάτια.

Στην έρευνα ωστόσο που έγινε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, με τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 57χρονος έκοψε το κεφάλι και τα κάτω άκρα της σορού.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Προσπαθούσε να εξαφανίσει τη σορό

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμενε ο 57χρονος συνομίλησε με τον κατηγορούμενο.

Στη συζήτηση που είχαν ο νέος ιδιοκτήτης του ανέφερε πως θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι για ακόμα 2-3 μήνες μέχρι ο 57χρονος να βρει νέα στέγη. Ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, παρατήρησε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία και όταν τον ρώτησε, ο 57χρονος ανέφερε πως πιθανότατα κάποιο γατάκι είχε πεθάνει.

Μάλιστα, του ανέφερε ότι καθάριζε το σπίτι για να του το παραδώσει, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τη σορό του πατέρα του.


Πηγή