Πρόκειται για την αντιπλοίαρχο Γλυκερία Μεμεκίδου και την επισμηναγό Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, αμφότερες της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, και τον αρχιλοχία Γεώργιο Βούλγαρη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε μια σειρά από δημοσιεύματα που ανάφεραν ότι στη Λιβύη έσπευσε κλιμάκιο της ΕΥΠ για να διαπιστώσει εάν όντως επρόκειτο για τροχαίο και να αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη και με τη συμμετοχή της ΕΥΠ, με στόχο να καταδείξει τα τυχόν λάθη και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος των τριών στρατιωτικών και των δύο πολιτών διερμηνέων.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο εν αποστρατεία, Παναγιώτη Θεοδωρακίδη, έγιναν μια σειρά από λάθη που στοίχισαν ακριβά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

«Έπρεπε να είναι διαμοιρασμένοι και καλά σχεδιασμένη, η ασφάλεια να καλύπτει τους υγειονομικούς με διαφορετικά οχήματα και τελείως διαφορετική σχεδίαση».

Ερωτήματα γεννώνται επίσης με το:

– Τι έγινε με τα δορυφορικά τηλέφωνα της αποστολής και καταστράφηκαν όλα μαζί

– Κατά πόσο δεν υπήρχε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, εφόσον στα βίντεο που υπάρχουν εμφανίζονται Λίβυοι να μιλούν σε κινητά.

13 τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα παραμένουν για νοσηλεία στην Ελλάδα και ένας στη Λιβύη.

Νέο ντοκουμέντο από την τραγωδία

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα και νέο βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα το οποίο τράβηξε οδηγός διερχόμενου αυτοκίνητο.

Πυκνός καπνός έχει τυλίξει το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή και το όχημα με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά.

Συγγενής περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πώς έγινε το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή και στους διερμηνείς Φίλιππο Μανδαλιό και Άτζελα Μανδαλιού.

Η έρευνα της ΕΥΠ και το διπλό ντεπόζιτο

Η εμπλοκή της ΕΥΠ γίνεται με στόχο να ξεκαθαριστεί 100% πως δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από το τροχαίο καθώς η δυτική Λιβύη είναι στη σφαίρα επιρροής της Άγκυρας ενώ και στην ανατολική Λιβύη υπάρχουν ενεργούντες χωρών όχι και τόσο φιλικές προς την Αθήνα.

Ένα από τα στοιχεία που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ είναι το πώς έγινε αυτή η μεγάλη έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το διπλό ρεζερβουάρ είναι σύνηθες στη Λιβύη λόγω των μεγάλων αποστάσεων.


Πηγή