Ο κ. Σαλμάς βρέθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στον δεύτερο όροφο του μεγάρου της Βουλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά την κλήση του σε αυτήν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς δεν έμεινε περισσότερο από 2 λεπτά στην αίθουσα καθώς, όπως ο ίδιος εξήγησε, του έδωσαν δύο άρθρα του καταστατικού, ζητώντας εξηγήσεις για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Ο ίδιος ρώτησε εναντίον ποιου συναδέλφου και όταν δεν πήρε απάντηση, αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να πει περισσότερα.

Στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις όπου και αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους διαγράφεται από τον κ. Μητοστάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αν τον αποπέμψουν για να στείλουν μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ως δικαιούμαι και υποχρεούμαι, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μία εταιρεία χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του βουλευτή και σε καμία περίπτωση δε συνιστά λόγο διαγραφής».

Μετά τη διαγραφή Σαλμά, η ΝΔ αριθμεί πλέον 156 βουλευτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύει και προς διαγραφή του από το κόμμα.


Πηγή