«Από την Παρασκευή αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ενώ από την Κυριακή έως τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άκρως χειμωνιάτικος με χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας, δεν αποκλείεται και σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Αττική», λέει στο CNN Greece o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αύριο Πέμπτη (2/03) θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στα σημερινά επίπεδα, ωστόσο από την Παρασκευή επιδεινώνεται αρκετά ο καιρός «κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας ενώ ακόμα πιο ψυχρός θα είναι ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου με νέα επιδείνωσή του, καθώς θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στην ανατολική και κεντρική χώρα».

Σημειώνει ότι «η Κυριακή θα είναι μια δύσκολη μέρα καθώς θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, τις Σποράδες. Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι τα ορεινά της Κρήτης. Ενώ από τη Δευτέρα (6/02) ο καιρός προβλέπεται να είναι άκρως χειμωνιάτικος».


Πηγή