Η Σάνι Λουκ διασκεδάζει στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα στο Ισραήλ. Είναι οι τελευταίες στιγμές της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής κοπέλας, λίγο πριν οι δολοφόνοι της Χαμάς σπείρουν τον θάνατο. Επτά μήνες μετά το μακελειό, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε τη σορό της μαζί με εκείνες άλλων δύο ομήρων σε σήραγγα στην Γάζα.
«Η Σάνι Λουκ, η Αμίτ Μπουσκίλα και ο Ιτζάκ Γκελερέντερ δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από το μουσικό φεστιβάλ Νόβα στις 7 Οκτωβρίου και τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα», δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού.
Οι γονείς της Σάνι λένε πως επί 224 ημέρες, τους στοίχειωναν αυτές οι εικόνες βαρβαρότητας, με την κόρη τους, στην καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού και τους φανατικούς ισλαμιστές να πανηγυρίζουν. Τώρα λένε πως μπορούν, πλέον, να πουν το «τελευταίο αντίο» στο παιδί τους.
«Έχουμε ολόκληρη τη σορό της, είναι όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή. Νομίζω ότι βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που είχε πολύ κρύο, δεν ξέρω, μάλλον 50 μέτρα κάτω από το έδαφος. Γι’ αυτό και το σώμα της είναι ακέραιο και όμορφο και το δέρμα της έχει το ίδιο χρώμα, φαίνονται ακόμη και τα τατουάζ», δήλωσε ο Νισίμ Λουκ, πατέρας της Σάνι.
Τον Οκτώβριο, η μητέρα της Σάνι είχε επιβεβαιώσει ότι η κόρη της είχε δολοφονηθεί. Η Ρικάρντα Λουκ περιέγραψε τα τελευταία δραματικά λεπτά του παιδιού της.
«Ένα τμήμα του κρανίου της βρέθηκε σε ισραηλινό έδαφος. Προσπαθούσε να ξεφύγει από το φεστιβάλ Νόβα. Έχουμε δει βίντεο, στα οποία εκείνη οδηγούσε το αυτοκίνητο και έκανε αναστροφή, επειδή ήξερε πως εκεί ήταν τρομοκράτες. Οδηγούσε προς τα πίσω, όταν την έπιασαν», είπε η μητέρα της Σάνι Λουκ.
Εκτός από τη Σάνι Λουκ, εντοπίστηκαν οι σοροί της 27χρονης Αμίτ Μπουσκίλα και του 56χρονου Ιτζάκ Γκελερέντερ. Και οι δύο προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, όταν οι ένοπλοι της Χαμάς τους έπιασαν και τους δολοφόνησαν.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα την Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για το θάνατο τουλάχιστον 40 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 70, στη Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, αλλά και στην Ράφα, στον Νότο.
Πηγή