H χθεσινή κτηνώδης επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας «τίναξε στον αέρα» τις διπλωματικές διεργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη με την τετραμερή Μπάιντεν, Σίσι, Αμπντάλα και Αμπάς να ακυρώνεται.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος συναντήθηκε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν ευθυγραμμίστηκε πλήρως με το Ισραήλ λέγοντας «το χτύπημα ήρθε από την άλλη πλευρά αλλά εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που δεν το πιστεύουν».
Οι όροι που έθεσε το Ισραήλ για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη νότια Γάζα
Μετά την πολύωρη συνάντηση των δύο ανδρών αποφασίστηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά νερό, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νότια Γάζα.
Το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται αποκλειστικά για αμάχους και δεν θα πρέπει να φθάσει κανένα από αυτά τα αγαθά στα μέλη της Χαμάς. Ο αποκλειστικός έλεγχος για την διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει από το Ισραήλ.
Αμερικανική οικονομική βοήθεια σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους
Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στους πολίτες της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και σημείωσε ότι θα πιέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.
Το Ισραήλ ενέκρινε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο δυνατόν», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και κάλεσε τη χώρα να μην επαναλάβει τα «λάθη» που διέπραξαν οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός σε όλη την Λωρίδα της Γάζας
Πριν από λίγες ώρες σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ΗΠΑ έβαλαν βέτο σε ψήφισμα που τέθηκε σε ψηφοφορία.
Το ψήφισμα ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπάρξει κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανθρωπιστικούς λόγους σε όλη την Λωρίδα της Γάζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απείχαν οι : Μ. Βρετανία και Ρωσία, ενώ υπέρ ήταν η Γαλλία, η Κίνα, η Αλβανία, η Βραζιλία και κατά ήταν οι ΗΠΑ.
Στις τελευταίες εξελίξεις στο στρατιωτικό πεδίο καταγράφηκε ότι μετά από μία ώρα και είκοσι λεπτά που απογειώθηκε το Air Force One, το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, ήχησαν παρατεταμένα σειρήνες στο Τελ Αβίβ.
Πηγή