Η οικογένεια της Ντανιέλ Αλόνι ζει με αυτή την εικόνα της στο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς, 23 ημέρες μετά την απαγωγή της.

Ο Μοράν Αλόνι, αδελφός ομήρου δήλωσε:« Νομίζω πως όσα λέει είναι υπαγορευμένα όμως η οργή είναι αληθινή, όπως και ο φόβος είναι αληθινός. Και ο πόνος προφανώς. Φαίνεται πολύ εύθραυστη. Στα χέρια της φαίνονται σημάδια σαν να έχουν γίνει από χειροπέδες».

Σε παλαιότερες φωτογραφίες το πρόσωπό της Ντανιέλ λάμπει, δεν θυμίζει σε τίποτε την οργισμένη γυναίκα στο βίντεο της Χαμάς.

Το μαύρο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου η Ντανιέλ βρισκόταν μαζί με την 5χρονη κόρη της Αιμίλια στο σπίτι της αδελφής της Σαρόν στο κιμπούτς Νιρ Οζ.

Όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι οι δύο αδελφές, τα τρία παιδιά τους και ο σύζυγος της Σαρόν, Νταβίντ, κρύφτηκαν στο δωμάτιο ασφαλείας. Στο τελευταίο ηχητικό μήνυμα που έστειλε η Σαρόν είπε πως οι εισβολείς έβαλαν φωτιά στο σπίτι και πως δεν θα τα καταφέρουν. Πιστεύεται ότι και οι 6 είναι στα χέρια της Χαμάς.

Η Ρίκι Αλόνι, μητέρα ομήρων είπε: «Παίρνω φάρμακα. Δε νομίζω ότι θα μπορέσω να ζήσω χωρίς αυτούς. Φέρτε τους πίσω. Παρακαλώ να γίνει κάθε προσπάθεια».

Στη Γάζα δεκάδες παιδιά με αναμμένα κεριά στα χέρια πλημμύρισαν το προαύλιο του νοσοκομείο Αλ Σίφα και ζήτησαν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

«Είμαστε αθώα, μικρά παιδιά. Τι κάναμε για να αξίζουμε αυτό; Σκοτώνουν τις μητέρες, τους πατεράδες και τους συγγενείς μας. Οι βόμβες πέφτουν πάνω μας, ζούμε συνεχώς με το φόβο».

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν εκκλήσεις προς τις αραβικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός.

Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρος βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο «Βήμα»: «Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συζητήσεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεση, ωφέλιμη και αποτελεσματική ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληττόμενους αμάχους στη Γάζα».

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, τόνισε στα Παραπολιτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας τη χρήση της Σούδας και ελληνικών αεροδρομίων από τις αμερικανικές δυνάμεις.

«Η χώρα μας ούτε εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις ούτε της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο».

Το Κατάρ, που έχει μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την τύχη των ομήρων, ανακοίνωσε ότι ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός της Γάζας περιπλέκει τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.


Πηγή