Δεκάδες φλαμίνγκο να κείτονται νεκρά στο δρόμο της Τουρλίδας, δίπλα από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.

Τα πανέμορφα πτηνά που βρίσκονται στην περιοχή πέταξαν προς τα καλώδια ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο!

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, χτες το πρωί υπήρχαν πάνω από 1000 φλαμίνγκο, για κάποιο λόγο κατά τις 5 παρά το απόγευμα σηκωθήκαν όλα μαζί και πάνω στο συνωστισμό κάποια έπεσαν πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ», είπε ο Νικόλαος Νούλας, συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου, και χιλιάδες φλαμίνγκο ζουν όλο το χρόνο στην περιοχή.

«O ανθρώπινος παράγοντας φταίει από τη στιγμή που μέσα σε ένα εθνικό πάρκο περνάνε καλώδια τα οποία δεν είναι καλυμμένα ή η υπογειωποίηση καλωδίων που είναι απαραίτητη», συμπλήρωσε ο κος Νούλας.

Τη δεδομένη χρονική συγκυρία εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων για την προστασία των πτηνών, παρόλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Αυτή τη βδομάδα είχαμε και πάλι περιστατικά με άλλα είδη πουλιών, με ένα πελεκάνο, με ένα λευκό πελαργό, να φανταστείτε το πρόβλημα δεν είναι μόνο εδώ είναι σε όλο το εθνικό πάρκο», είπε ο Νικόλαος Νούλας.

Εκατοντάδες φλαμένγκο βρίσκονται μετά το συμβάν ακόμη στην περιοχή και οι ειδικοί από την Ορνιθολογική Εταιρεία προσπαθούν να τα προστατέψουν.


Πηγή