Στον απόηχο του πρωτοσέλιδου των «ΝΕΩΝ» Σαββατοκύριακο για το τετ α τετ Παπανδρέου – Τσίπρα στο Στρασβούργο που αναθέρμανε τις συζητήσεις για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγουν τώρα μεταξύ τους μέτωπο διεκδικώντας την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα στη λεγόμενη Δημοκρατική παράταξη.
«Εάν μπορέσουμε όλοι μαζί, όλος ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μαζί να ακούσουμε την κοινωνία και τους δώσουμε φωνή και λύσεις στις οποίες συμμετέχουν δεν θα υπάρξει ανάγκη συνεργασίας Ανδρουλάκη – Κασσελάκη, διότι δεν πρέπει να μετράει ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Κασσελάκης. Πρέπει να μετρά η κοινωνία και οι λύσεις της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες. Ο στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Στέφανος Κασσελάκης από την Αστόρια της Νέας Υόρκης έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας για ένα νέο 1981 σε επίπεδο κοινωνικού κράτους, με τον Νίκο Ανδρουλάκη από τα Ιωάννινα να του απαντά σε ειρωνικό τόνο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις επαφές του με ομογενείς στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και την εντεινόμενη τώρα αμφισβήτηση στο πρόσωπό του από την εσωκομματική αντιπολίτευση τη χαρακτηρίζει προσωπικό και όχι πρόβλημα όσων διαφωνούν μαζί του.
«Όσοι διαφωνούν επιφανειακά με το προσωπικό προφίλ μου δεν διαφωνούν στην συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεών μου για τη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να εκτελέσω την εντολή του για αλλαγή στη χώρα και εσωκομματικά», είπε.
Ο κ. Κασσελάκης πάντως δεν διέψευσε ότι είναι το πρόσωπο με το ψευδώνυμο Αριστοτέλης Οικονόμου με το οποίο υπέγραφε άρθρα υπερ των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, των μικρότερων μισθών και των ιδιωτικών πανεπιστημίων την περίοδο των πρώτων μνημονίων λέγοντας ότι δεν θυμάται ούτε τον ίδιο του εαυτό στην ηλικία των 24 ετών που ήταν τότε.
Ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε και πάλι υπερ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας και της κοινωνικής θητείας στο στρατό.
Πηγή