Ο φοιτητής Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακός ΠΑΔΑ, Δήμος Μπινετζής, που εκπροσωπεί παράταξη προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα πανεπιστήμια.

«Πριν κάποιες μέρες η ΔΑΠ ανακοίνωσε ότι κάνει την συνδιάσκεψή της 1-2 Μαρτίου. Δεν πάει ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη, η ΔΑΠ κάνει ένα «πανηγύρι» που θα παραστεί και ο πρωθυπουργός για να μιλήσει. Όσον αφορά στην σχολή μου, είναι κλειστή και γίνεται ηλεκτρονική εξεταστική. Υπήρχαν συμβούλια Διοίκησης που απειλούσαν φοιτητές ότι αν κάνουν κατάληψη θα χαθούν οι εξεταστικές και αυτό είναι προϊόν εκβιασμού. Η κυβέρνηση εργαλειοποίησε το νομοσχέδιο και λειτούργησε εκβιαστικά στους φοιτητές για να διακόψουν τις καταλήψεις», είπε αρχικά.

Για το νομοσχέδιο: «είμαστε η τελευταία χώρα σε χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Και το ένα δισεκ. να δοθεί δεν είναι σοβαρό. Αυτά τα λεφτά και να δοθούν θα πάνε σε έργα υποδομής – φυσικά και χρειάζονται γι΄αυτόν τον λόγο – αλλά αυτή τη στιγμή τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα. Η αναλογία στην Ευρώπη είναι 1 καθηγητής ανά 13 φοιτητές όταν στην Ελλάδα είναι 1 καθηγητής ανά 47 φοιτητές», υπογράμμισε.


Πηγή