Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά με επίκεντρο τα εθνικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά μέσω του Νίκου Παππά. Ακολούθησε σκληρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού μέσω συνεργατών του. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, διαμηνύοντας, ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ.

«Πάγια αρχή μας και πάγια αρχή μου είναι να μην σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και πρώην αρχηγών της ΝΔ, πολλώ δε μάλλον, να μη σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της ΝΔ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την κυβέρνηση διαψεύδουν ότι υπάρχει διαπροσωπικό θέμα μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά όπως εκτίμησε ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Και οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν και εκείθεν, σηκώνεις το τηλέφωνο λες ‘έλα να σε δω, θέλω να συζητήσουμε’, τα συζητάς και βρίσκεις λύση».

«Αν με ρωτάτε έχει εσωκομματικό ζήτημα η ΝΔ; Παραπολιτικά δεν μπορώ να σχολιάσω. Σχολιάζω πολιτικά. Δεν έχει, είναι η απάντηση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντιδράσεις για την αποχώρηση Μητσοτάκη

Αντιδράσεις προκαλεί και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα της Βουλής όποτε και αν ανέβηκε στο Bήμα ο Νίκος Παππάς, κάνοντας γνωστό ότι δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ομόφωνη καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο.

«Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος ή έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Η κακοστημένη παράσταση του κ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια απόπειρα επίλυσης των δικών του εσωκομματικών ζητημάτων».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές, τις δικές του και της παράταξης τονίζει το Μαξίμου, ενώ μένει να φανεί, εάν η σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά θα οδηγηθεί σε μετωπική.


Πηγή