Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες όλης της χώρας, που με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους εντείνουν ώρα με την ώρα τις κινητοποιήσεις τους και ενισχύουν τα μπλόκα σε κάθε μεγάλο οδικό άξονα της χώρας.

Στην Λάρισα οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό στον Πλατύκαμπο, συγκεκριμένα στην οδό Βόλου, περίπου στις 16.00 το απόγευμα.

Επιπρόσθετα, στην Καρδίτσα στις 18.00 η ώρα οι αγρότες ετοιμάζουν κι αυτοί συμβολική πορεία με τα αγροτικά τους, προς το κέντρο της πόλης.

Μπλόκο με τρακτέρ στην Αταλάντη

Την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα έκλεισαν οι αγρότες για περίπου μία ώρα με μπλόκο στην Αταλάντη.

Συγκεκριμένα, δεκάδες άτομα με 70 τρακτέρ έκλεισαν τον δρόμο, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα ο δρόμος της Εθνικής Οδού έχει ανοίξει.

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία»

Να αναπτύξει το σχέδιό του για τον πρωτογενή τομέα ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγρότες από το μπλόκο της Βόνιτσας κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Ο αγρότης που συνομίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του ανέφερε ότι τα «αιτήματα επιβίωσης» των αγροτών έχουν φτάσει στον ίδιο, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο. «Όλος ο κόσμος είναι ανάστατος. Το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους και ειδικά τους αγρότες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα» είπε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα, παραθέτοντας στον πρωθυπουργό τα αιτήματα των αγροτών, όπως να οριστούν κατώτατες τιμές στα προϊόντα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο.

Παράλληλα ζήτησε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιό του ώστε να κάνουν και οι ίδιοι το «κουμάντο τους». Διαφορετικά, όπως είπε, «να γίνουμε γκαρσόνια ή να πάμε στη Γερμανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για εμένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες, με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές».


Πηγή