Καζάνι που βράζει είναι και πάλι ο Καύκασος μετά τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το υπουργείο Άμυνας του Μπακού έκανε λόγο για «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην περιοχή ενώ από την πλευρά του το Γερεβάν μιλά για μία συνεχιζόμενη γενοκτονία.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και τουλάχιστον 23 είναι οι τραυματίες από τα χτυπήματα των Αζέρων, με την αντιπολίτευση στην Αρμενία να ζητά και πάλι από τον λαό να βγει στους δρόμους και να ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν.

Το Μπακού υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τη Ρωσία και την Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ζητώντας από τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις συγκεκριμένες περιοχές. Σημειώνεται πως το 2020 μετά την μαζική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην συγκεκριμένη περιοχή, η Μόσχα είχε τοποθετήσει 3000 στρατιώτες της στο σημείο για την διατήρηση της Ειρήνης.

Αυτές οι δυνάμεις που σταδιακά φαίνεται να αποσύρονται προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της Μόσχας στα μέτωπα της Ουκρανίας, δίνουν την ευκαιρία στο Αζερμπαϊτζάν να επιτεθεί.


Πηγή