Οι συγγενείς και οι φίλοι της δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό θάνατο της γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Η 37χρονη ήταν μητέρα δύο παιδιών, 7 και 9 ετών, ενεργό μέλος συλλόγων γονέων της περιοχής και ιδιαίτερα αγαπητή.

Η στιγμή της σύγκρουσης

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη φονική σύγκρουση. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα έγκλημα που σημειώθηκε επειδή οι αρμόδιοι αδιαφορούν, καθώς παρά τις καταγγελίες τους, τίποτα δεν άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Όπως λένε, οι κόντρες στην παραλιακή συνεχίζονταν ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα έκανε κόντρες εκείνο το πρωινό στην παραλιακή, σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο άτομα που τραυματίστηκαν, για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές το προηγούμενο διάστημα, για συμμετοχή σε παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα έχει καταγραφεί στο βίντεο να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα για να κάνει προσπέραση, όταν ο οδηγός ξαφνικά πατάει φρένο, αλλά είναι αδύνατον να διατηρήσει τον έλεγχο, οπότε και καρφώνεται στο αυτοκίνητο της άτυχης μητέρας.

Έστειλαν στο νοσοκομείο υπάλληλο βενζινάδικου

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχουν τέλος για τις παραβατικές συμπεριφορές ομάδων Ρομά, οι οποίες δρουν, όπως λένε, ανεξέλεγκτες.

Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα, στο βενζινάδικο που βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα, παρέα Ρομά σταμάτησε για να βάλει βενζίνη στο ΙΧ της, ζητώντας από τον υπάλληλο να μην πληρώσουν.

Όταν αυτός αρνήθηκε, η παρέα αποχώρησε από το σημείο και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα ενισχυμένη, για να τον ξυλοκοπήσουν.

Ο άνδρας, από τις μπουνιές και κλωτσιές που δέχτηκε, μεταφέρθηκε σχεδόν λιπόθυμος στο νοσοκομείο, με τους κατοίκους στην περιοχή να δηλώνουν οργισμένοι από την αδιαφορία των Αρχών παρά τις συνεχείς καταγγελίες τους.

«Έχουν γίνει καθεστώς οι άνθρωποι αυτοί»

«Έχουν γίνει καθεστώς οι άνθρωποι αυτοί εδώ πέρα. Είναι 20 χρόνια που ταλανίζουν οι διαβιούντες πέριξ της Νέας Κίου τον κόσμο εδώ και τους επιχειρηματίες και όλους», λέει στο MEGA ο πρόεδρος Ενεργών Πολιτών Νέας Κίου, Γιάννης Αθανασόπουλος.

«Το επεισόδιο έλαβε χώρα την Τετάρτη, μέρες μετά τον άδικο χαμό της Νάντιας, το οποίο ήταν έγκλημα, δεν ήταν τροχαίο. Με 176 χλμ. σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που είναι παραλιακός και έχει τεράστιο βάρος αυτοκινήτων και διερχομένων, με 176 χλμ. δεν μπορεί να σταματήσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Κάποιοι διαβιούντες πήγαν σε ένα βενζινάδικο το οποίο απέχει 50 μέτρα από το χωριό και ζήτησαν να τους βάλουν βενζίνη. Είχαν πάει και την προηγούμενη και είχαν βάλει βενζίνη και δεν είχαν πληρώσει. Τους είπε ο άνθρωπος ‘αφού δε με πληρώσατε εχθές, θα σας βάλω και σήμερα;’ και του είπαν ‘τώρα θα δεις τι θα γίνει’. Πήγαν στον καταυλισμό και ήρθαν και άλλοι μαζί και τραυμάτισαν τον άνθρωπο γρονθοκοπώντας τον».

Όπως λέει ο κ. Αθανασόπουλος:

«Πρέπει η Νάντια να γίνει το ανάχωμα για να φτιάξει πια η κατάσταση στη Νέα Κίο. Είναι μια πόλη με 2.500 κατοίκους οι οποίοι είναι πρόσφυγες, τους είχαν πετάξει το 1928 εδώ πέρα και έκαναν μια πόλη της δημοκρατίας και του πολιτισμού. (…) Αν γίνει επέκταση σχεδίου θα λυθεί το πρόβλημα. (…) Όλα αυτά που είναι εκεί πέρα είναι παράνομα και δεν παίρνει κανείς την ευθύνη να τα κατεδαφίσει».

«Όπου υπάρχουν καταυλισμοί, υπάρχει πρόβλημα»

«Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν γίνει περισσότεροι από 15.000 έλεγχοι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Έχουν συλληφθεί περισσότερα από 2.500 άτομα, έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 1.000 παραβάσεις μόνο από τις επιχειρήσεις που κάνει η Αστυνομία εκεί. Η Αστυνομία όμως δεν μπορεί να μεταφέρει τον καταυλισμό κάπου αλλού, δεν μπορούμε να διώξουμε τους ανθρώπους», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει:

«Εκτός του ότι αυτοί οδηγούν οι περισσότεροι χωρίς δίπλωμα, έχει αναρωτηθεί κανείς αυτοί που έχουν πάρει δίπλωμα, πώς το έχουν πάρει; Αφού δεν ξέρουν γράμματα. Για δίπλωμα δίνεις και γραπτά. Όπου υπάρχουν καταυλισμοί, υπάρχει πρόβλημα».

«Έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και πολλά χρόνια. Ας αρχίσουν από κάπου για να τελειώνει αυτό με την παραβατικότητα. Να τους αναγκάσουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο και όπου χρειάζεται να τους βοηθήσουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο», λέει ο ίδιος.


Πηγή