«Υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι εγώ οφείλω χρήματα σε αυτούς. από εκεί και πέρα, η καταγγελία είναι αν όχι ψευδής υπερβολική», είπε.
Το σοκαριστικό πάντως είναι πως ίσως μέχρι τώρα μιλούσαμε για την κορυφή του παγόβουνου, όπως αποκαλύπτεται άλλωστε από τις νέες καταγγελίες που φέρνει στο φως το LIVE NEWS.
«Έφαγε από τη γυναίκα μου 50.000 ευρώ»
«Από τη σύζυγο μου – έχει αποσπάσει αν δεν κάνω λάθος από τους υπόλοιπους το μεγαλύτερο ποσό – 50.000 ευρώ. Και συνολικά μιλάμε οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε όλο αυτόν τον δικαστικό αγώνα πάνω από 250.000 ευρώ. Καταγγέλλει πως ο 41χρονος δικηγόρος «έφαγε» από την σύζυγο του 50.000 ευρώ. Διευκρινίζει πως η απάτη αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία των ενοικίων αλλά με τα προγράμματα συνταξιοδότησης που έταζε όταν εργαζόταν ως υπάλληλος της Βουλής», αναφέρεται σε μία καταγγελία.
«Σε μια κουβέντα που είχε με την γυναίκα μου της λέει «γιατί δεν μπαίνεις σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ουσιαστικά σου παρέχουν σύνταξη αλλά δίνεις μπροστά εφάπαξ τα χρήματα;» Δυστυχώς η γυναίκα μου πείστηκε».
Ήταν τόσο καλά οργανωμένο το σχέδιο μάλιστα, που έστελνε στην γυναίκα email δήθεν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.
«Χρησιμοποιούσε πάρα πολλά ονόματα, γνωστών ανθρώπων στην πολιτική π.χ. τον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος, τον Στουρνάρα, την Φον Ντερ Λάιεν, με email. Πλαστογραφούσε και έλεγε ότι σας έστειλε. Και λέω στη γυναίκα μου «καλά σου στέλνει ο Στουρνάρας; Είναι δυνατόν;» και όμως έλεγε ναι και επέμενε».
Το κύρος που του προσέδιδε η θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ως νομικός συνεργάτης δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Έτσι φέρεται να καταχράστηκε 250.000 ευρώ τάζοντας συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα.
«Το περίεργο είναι ότι σχηματίστηκε ένα πάρα πολύ καλό υπόβαθρο γι’ αυτόν τον 40χρονο άνθρωπο δηλαδή η γυναίκα μου τον συναντούσε στα κτήρια της Βουλής. Δεν πήγαινε το μυαλό σου για κάτι τέτοιο. Οικογένεια δικηγόρων, ευκατάστατοι άνθρωποι».
«Να επιστρέψω στη Βουλή για να πάρουν τα λεφτά τους»
Ο 41χρονος εργαζόταν στη Βουλή από το 2016. Όταν απολύθηκε αποφάσισε να καταπιαστεί με την μίσθωση του διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή, το οποίο σημειωτέον είχε μπει ήδη σε διαδικασία πλειστηριασμού εξαιτίας των χρεών.
«Το μόνο που έχουμε καταφέρει δικαστικά είναι να προσημειώσουμε το σπίτι του ώστε κάποια στιγμή να μπει σε πλειστηριασμό και να πάρουμε κάποια από τα χρήματα», αναφέρει ένας από τους καταγγέλοντες.
«Αναγκάστηκα να κάνω την μίσθωση του ακινήτου, γιατί είχα χρέη για να αποτρέψω τον πλειστηριασμό, γιατί υπάρχουν σε ιδιώτες και όχι σε τράπεζες. Υπάρχουν χρήματα που δανείστηκα εγώ ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
Αρχές του 2022, όσο ακόμα ήταν υπάλληλος του ελληνικού κοινοβουλίου, οι καταγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή. Φέρεται να έταζε διορισμούς στη Βουλή έναντι αμοιβής, ενώ δεν δίστασε, σύμφωνα με καταγγελίες, να πλαστογραφήσει μέχρι και την υπογραφή του ειδικού γραμματέα της Βουλής.
Ο 40χρονος πέρασε από πειθαρχικό και αφού κρίθηκαν βάσιμες οι καταγγελίες παύθηκε από τα καθήκοντα του. Ενημερώθηκε μάλιστα και ο εισαγγελέας αλλά δυστυχώς η υπόθεση έχει κωλύσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
«”Κοιμάται” η Δικαιοσύνη, κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα να βρίσκουν τον μπελά τους, να χάνουν τα χρήματα τους και να μπλέκουν στα δίχτυα ανθρώπων που είναι απατεώνες ουσιαστικά», ανέφερε ένας από τους καταγγέλοντες.
Ο ίδιος πάντως δεν διστάζει να πει πως πρέπει να επιστρέψει χτες στην θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο εάν οι άνθρωποι που εξαπάτησε θέλουν πίσω τα χρήματα τους.
«Ζητώ από τον κύριο Τασούλα να γυρίσω στη Βουλή χτες. Όχι σήμερα, χτες».
Καμία από τις συνολικά 31 απάτες με τα ενοίκια δεν θα είχε συμβεί αν η Δικαιοσύνη δεν κωλυσιεργούσε στις προηγούμενες απάτες που καταγγέλλονται καταλήγουν τα θύματα του 40χρονου.
Ξεσπούν τα θύματα του 40χρονου
Ο 40χρονος απάντησε μέσω του MEGA σε όλες τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι άρπαξε προκαταβολές από 31 άτομα για το ίδιο διαμέρισμα, τονίζοντας πως άλλοι του έταξαν ότι εάν πάρουν μέρος άνθρωποι σε αυτά τα προγράμματα θα λάμβανε κι εκείνος χρήματα.
«Δεν τους έταζα συντάξεις. Κάποιοι άνθρωποι, υψηλόβαθμα στελέχη, μου είχαν πει ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει μέσω εμού. Να μπαίνουν κάποια χρήματα στο λογαριασμό μου κι εγώ να τα αποδίδω άμεσα», είπε.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται έξω με κίνδυνο να συνεχίζει τη δράση του», είπε ένας από τους καταγγέλοντες.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, βρήκε το διαμέρισμα του 40χρονου, το οποίο ήταν σε λίγο φτηνότερη τιμή από τη μέση τιμή της αγοράς, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ζήτησε προκαταβολή τα ενοίκια ενός έτους.
Μάλιστα, του ανέφερε πως έπρεπε να του δώσει μία απάντηση μέχρι τις 18:00 της ίδια ημέρας.
«Πρώτα ζήτησα όλα τα νόμιμα έγγραφα, ανάρτηση στο TaxisNet, έκανα αποδοχή και είδα ότι ήταν νόμιμη η διαδικασία. Έκανα κατάθεση και μεταφορά χρημάτων τριών ενοικίων».
Ωστόσο, όταν είδε αγγελίες για το ίδιο ακίνητο να δημοσιεύονται πάγωσε και κάλεσε τον μεσίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το είχε νοικιάσει άλλος. Τότε κάλεσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και έκλεισε πάλι ραντεβού, σαν νέος υποψήφιος, ενώ τον κάλεσε και με την πραγματική του ταυτότητα, με τον 40χρονο να του κλείνει ραντεβού μισή ώρα νωρίτερα από εκείνη του… νέου υποψήφιου ενοικιαστή.
Πηγή