Με ένα δικό της σύστημα ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου στην Ελλάδα, η Νespresso, η οποία μάλιστα παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία τριετία, έχει καταφέρει από το 2014 να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης από το αρχικό 1,4 στο 32%, ανακυκλώνοντας έτσι μία στις 3 κάψουλες που εισάγονται στη χώρα.

«Η Nespresso συμπληρώνει 10 χρόνια από όταν ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών. Από τότε, με τη βοήθεια των καταναλωτών της, έχει καταφέρει να φτάσει να ανακυκλώνει το 1/3 των καψουλών που εισάγει. Επόμενο ορόσημο είναι το netzero το 2035. Για τον σκοπό της αυτόν ήδη έχει ξεκινήσει το ταξίδι το Gozerowaste μέσα από τις BOUTIQUES της όπου κανένα υλικό δεν πάει χαμένο και είτε ανακυκλώνεται είτε επαναχρησιμοποιείται», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλος.

Με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρίας στην Ελλάδα, οι Boutiques του Κολωνακίου και της Γλυφάδας μετασχηματίστηκαν με στόχο τη σωστή διαχείριση αποβλήτων.

Πλέον, πέρα από τις χρησιμοποιημένες κάψουλες των πελατών, όλα τα υλικά των Boutiques όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί συλλέγονται και οδηγούνται προς ανακύκλωση. Ακόμα και τα υπολείμματα τροφής οδηγούνται προς κομποστοποίηση, ενώ τα μη ανακυκλώσιμα υλικά προς ενεργειακή αξιοποίηση.


Πηγή