Μετά τις καταγγελίες για σχολείου του Βόλου, με τους γονείς των μαθητών να κάνουν λόγο για περιστατικά bullying στα παιδιά τους και να καταγγέλουν πως η διεύθυνση του σχολείου δεν αντιμετώπισε ως έπρεπε τις υποθέσεις αυτές, η Νίκη Κεραμέως, η οποία διετέλεσε υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προχωράει.

Αναφερόμενη στην αύξηση των αποδοχών των μάνατζερ των νοσοκομείων δήλωσε πως αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης ως προς τον τρόπο επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων.

«Πλέον, απαιτείται πτυχίο σε συνάφεια, εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με τη θέση, καλή γνώση ξένης γλώσσας, οριζοντίως οι υποψήφιοι περνούν από τεστ δεξιοτήτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πριν από ένα μήνα πως οι διοικητές των νοσοκομείων ανεβαίνουν σε επίπεδο αποδοχών γενικού γραμματέα».

«Οι γιατροί εισέπραξαν αύξηση αποδοχών ήδη από πέρυσι. Γίνεται συστηματική προσπάθεια να αυξηθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και η πρώτη κατηγορία ήταν οι γιατροί», συμπλήρωσε.

Στόχος της κυβέρνησης, σημείωσε η Νίκη Κεραμέως είναι όσο αυξάνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να αυξηθούν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Προσπαθούμε να είμαι όλο και πιο ελκυστικοί με μέτρα, όπως στοχοιεσία, αξιολόγηση, μπόνους παραγωγικότητας. Όσο καλύτερος είναι ένας υπάλληλος τόσο καλύτερα αμοίβεται. Δημιουργεί κίνητρα που υπάρχουν και στο δημόσιο, ώστε να ωθήσουμε τους εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους που έχουμε να γίνονται καλύτεροι», είπε.

Για την επιστολική ψήφο

Αναφερόμενη στην επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές ανέφερε πως είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα.

«Είναι ένα μέτρο που στοχεύει να αυξήσει τη συμμετοχή, ένα κίνητρο για να διευκολύνουμε την άσκηση του δικαιώματος ψήφου, αλλά αφορά και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και Έλληνες εντός της επικράτειας».

Όπως σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών, στην παρούσα φάση η επιστολική ψήφος θα αφορά αποκλειστικά τις Ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η Νίκη Κεραμέως δηλώνει υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας πως πρόκειται για μείζον ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Καταλαβαίνω απολύτως τις επιφυλάξεις, δεν τις συμμερίζομαι, τις κατανοώ όμως πλήρως. Από την άλλη, πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι είναι μία κοινωνική πραγματικότητα και ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών», είπε.


Πηγή