Ο κ. Αναδιώτης πρότεινε εμμέσως την απαγόρευση των αμβλώσεων, σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση.
«Παραβιάζουμε την ιερότητα της αγέννητης ζωής, ενώ νομοθετούμε μανιωδώς και διαφημίζουμε μορφές συμβίωσης και τρόπους ζωής που αντιβαίνουν στους φυσικούς αναπαραγωγικούς νόμους. Εάν πραγματικά θέλουμε την επιβίωση της Ευρώπης, πρέπει να προστατεύσουμε την αγέννητη ζωή, τη μητρότητα, την παραδοσιακή οικογένεια, καταβάλλοντας γενναίους πόρους σε γεννήσεις νέων Ευρωπαίων, να επανεύρουμε τις αξίες στις οποίες στηρίχτηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο δρ. Λουκάς Κλέντζερης, πρόεδρος ένωσης μαιευτήρων – γυναικολόγων Ελλάδας, σημειώνει:
«Κάθε ένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την γνώμη του αλλά δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε το δημογραφικό με ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας που είναι η διακοπή της κυήσεως. Εμείς είμαστε ένα από τα ευρωπαϊκά κράτη με πολύ σύγχρονη νομοθεσία».
«Πρέπει να σας πω ότι αν και δεν έχουμε ακριβή αριθμό όσον αφορά τις διακοπές κυήσεων στην Ελλάδα (…) πιθανόν να είναι γύρω στις 50.000 και το λέω χωρίς να έχω ακριβή στοιχεία. Ένα περίπου 20% είναι σε ηλικίες μεταξύ 15 και 17 ετών», συμπληρώνει.
«Υπάρχουν στοιχεία από μελέτες για τα παιδιά που γεννιούνται από μία ανεπιθύμητη κύηση. Αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν γνωσιακές διαταραχές σε ηλικία 3 – 4 ετών, διαταραχές στη συμπεριφορά τους και επίσης να κακοποιηθούν μέσα σε ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον», καταλήγει.
Πηγή