Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νίκος Παππάς: Την αθώωσή του στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε η Εισαγγελέας

  Νίκος Παππάς: Την αθώωσή του στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε η Εισαγγελέας

  Την αθώωση του πρώην υπουργού από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος πρότεινε η Εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

  Κατά την εισαγγελική λειτουργό από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε παρέμβαση του κ. Παππά στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να λάβει άδεια ο συγκατηγορούμενός του Χρήστος Καλογρίτσας ώστε να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Σύμφωνα με την κ. Σμυρλή η μεγαλύτερη απόδειξη υπέρ της αθωότητας Παππά είναι το ότι τελικώς η εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» εξέπεσε του διαγωνισμού ενώ υποστήριξε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ στους αδελφούς Χούρυ.

  «Από καμία πλευρά δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού. Για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος ή οτιδήποτε άλλο.

  Μετά το τέλος του διαγωνισμού ως υπερθεματιστής μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, (γιός του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα) ενώ η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και πάλι τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτόν…Δεν όφειλε ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

  Άλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά».

  Για τα ηλεκτρονικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η κ. Σμυρλή πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία.

  Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

  Η εισαγγελέας μίλησε για αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της εταιρείας ccc για τα 3 εκ. ευρώ επισημαίνοντας ότι «το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με μία αστική διαφορά, που δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική ούτε αν είναι πραγματική».

  Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

  Δηλώσεις συνηγόρων Ν. Παππά

  «Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο, αθωωτική πρόταση, οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδόμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νικου Παππα!», είπε ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παππά.

  «Η Πρόταση των δύο Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο», σχολίασε από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπέρασπισης του πρώην υπουργού, κ .Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

  Πηγή:Real .gr