Ο Τραμπ καταδικάστηκε για 34 ποινικά αδικήματα καθώς οι ένορκοι στη Νέα Υόρκη μετά την ακροαματική διαδικασία πείστηκαν πως το 2016 παραποίησε έγραφα προκειμένου να κρύψει τα 130.000 δολάρια που έδωσε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου αυτή να μην μιλήσει για την ερωτική τους σχέση την παραμονή των Προεδρικών εκλογών, τις οποίες ο πρώην Πρόεδρος κέρδισε.

Νομικοί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφέρουν πως με το γράμμα του νόμου οι δικαστές στις 11 Ιουλίου που θα ανακοινώσουν την ποινή του μπορούν να τον καταδικάσουν για τέσσερα χρόνια φυλακή ανά κατηγορία.

Η χθεσινή απόφαση από το δικαστήριο του Μανχάταν στέρησε τον 45ο Πρόεδρο της Αμερικής από 300 εκατομμύρια δολάρια καθώς η μετοχή της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει έχασε μέσα σε μία ώρα το 9% της μετοχικής της αξίας.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι και πάλι υποψήφιος ακόμα και εάν καταδικαστεί. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος έως και με 4 χρόνια κάθειρξη ωστόσο νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως υπάρχουν ελαφρυντικά.

Επίσης, αναφέρουν πως δεν προβλέπεται να μπει στη φυλακή και εκτιμούν πως θα του επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμη και να κάνει κοινωνική εργασία.


Πηγή