Ο Θωμάς Σπύρου, αντιπρόεδρος του Παναιτωλικού, μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και τον σχεδιασμό που «τρέχει» στα «καναρίνια».

Στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΠΟΡ στο Ionian» μίλησε ο Θωμάς Σπύρου, αντιπρόεδρος του Παναιτωλικού. Οπου αναφέρθηκε τόσο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και στα διοικητικά των «κυανοκίτρινων».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
«Στο Αγρίνιο, όσοι ασχολούμαστε με τον Παναιτωλικό, την λέξη πλήξη δεν την γνωρίζουμε. Κάθε χρονιά συμβαίνει και κάτι. Έχω να πω ότι τη χρονιά που πέρασε ο Παναιτωλικός έκανε καλό ξεκίνημα. Πλασαρίστηκε από την αρχή στις υψηλές θέσεις από το μεσαίο κλιμάκιο της κατηγορίας. Έκανε κάποιες πολύ καλές νίκες. Έκανε και κάποιες άσχημες, όπως αυτή στο Κύπελλο. Τελειώσαμε πριν ξεκινήσουμε καν. Στο πρωτάθλημα η ομάδα συνέχισε σε αυτό το μοτίβο, μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου. Πάρα την εκνευριστική επιμονή μας να μην εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελειώσαμε στην 7η θέση. Κάποια στιγμή κρυφοκοιτάξαμε έστω και δειλά την εξάδα, δεν μας βγήκε. Στα play outs ενώ όλοι περιμέναμε ένα καλό τελευταίο τμήμα, η ομάδα χάθηκε κυριολεκτικά. Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος απών από τα play outs. Πήγαμε τόσο άσχημα που δειλά-δειλά ψιθυρίστηκαν σενάρια φόβου. Δε μας άγγιξαν. Επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, η χρονιά τελείωσε με εικόνα που όπως είπε ο Γιάννης Αναστασίου δεν αρμόζει στον Παναιτωλικό».

Για το αν επηρέασαν οι διοικητικές εξελίξεις το ποδοσφαιρικό σκέλος: «Από τον Δεκέμβριο και μετά όλη η επικαιρότητα μονοπωλήθηκε από το ζήτημα της αλλαγής της ιδιοκτησίας. Κατ’ εμέ σίγουρα επηρέασε και αγωνιστικά την ομάδα. Επιτρέψτε μου να μην πω ούτε λέξη περισσότερο. Πρώτον γιατί δεν έχω καμία αρμοδιότητα. Δεύτερον γιατί δεν έχω την παραμικρή διάθεση να μιλήσω για το θέμα. Η μόνη επίσημη τοποθέτηση είναι του κ. Κωστούλα: Έχουν παρέλθει όλες οι ημερομηνίες και ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να περιμένει»

Για το πώς «τρέχει» η ομάδα ενόψει: «Οι μετοχές ανήκουν στον Φώτη Κωστούλα. Η ομάδα τρέχει με τη νυν διοίκηση. Η ομάδα δεν περιμένει την διοικητική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός βρίσκεται εκεί που νομοτελειακά βρίσκονται όλες οι ομάδες στο τέλος της περιόδου. Θα γίνει αξιολόγηση της έκθεσης που θα δώσει ο προπονητής και θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός που ήδη έχει ξεκινήσει για την επόμενη σεζόν, η 11η συνεχόμενη στη Super League».

Για το θέμα του προπονητή: «Το θέμα του προπονητή είναι αυτό που θα ξεκαθαρίσει πρώτο. Τον Γιάννη Αναστασίου τον ζούμε στις προπονήσεις, ξέρουμε τη δουλειά του και των συνεργατών του. Ο Παναιτωλικός τα δύο τελευταία χρόνια βαθμολογικά δεν κινδύνεψε. Αν το ερώτημα είναι αν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, φυσικά και μπορούσαμε. Όποιος βλέπει τις συνθήκες που δημιουργούνται και πώς δουλεύει, φυσικά και πιστεύει ότι μπορεί να πάει καλύτερα η ομάδα».

Για την πιθανότητα να διοργανωνόταν ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος στο Αγρίνιο: «Το σενάριο ήταν καθαρά υποθετικό. Η προκήρυξη δεν προέβλεπε να γίνει τελικός σε άλλος γήπεδο πέραν αυτού που τελικώς γίνεται. Οι υποδομές του γηπέδου του Παναιτωλικού θα άντεχαν να διοργανώσουν έναν τελικό. Το θέμα είναι η νοοτροπία και η συμπεριφορά των φιλάθλων. Εκεί δεν ξέρω τι αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο».


Πηγή