Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλα η Στέλλα Μπέλια, πρόεδρος οικογενειών «Ουράνιο Τόξο», για τη δημιουργία οικογένειας με την πρώην σύντροφό της.

«Τα δικαιώματα τα στερούνται τα παιδιά μας»

«Εγώ ήθελα να έχω παιδιά, και όταν γνωριστήκαμε ήμουν ήδη σε μία διαδικασία του ‘θέλω να είμαι γονιός’. Έκανα παιδιά με τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».

Όπως λέει η ίδια:

«Δε δέχτηκαν bullying τα παιδιά μου. Περισσότερο δέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά. Το ομόφυλο ζευγάρι, που δεν μπορεί να παντρευτεί, δεν στερείτε κανένα δικαίωμα αν δεν παιδιά. Τα δικαιώματα τα στερούνται τα παιδιά μας μέσα από την απώλεια του ενός γονέα. Αν κάτι πάθει ο βιολογικός γονέας, δεν ξέρουμε τι θα γίνουν. Τα παιδιά ακούνε όλα αυτά που λέγονται και πικραίνονται».

Η ίδια συμπλήρωσε πως:

«Ο γιος μου έγραψε το γράμμα (σ.σ. προς τον πρωθυπουργό) γιατί είχε ανάγκη να πει ‘γιατί να μην μπορούμε εμείς να πούμε ότι είμαστε οικογένεια. Όταν μου το διάβασε, έκλαιγα. Τα βήματα που γίνονται στην Ελλάδα είναι κουραστικά αργά. Εξακολουθούμε να έχουμε παιδιά δεύτερης κατηγορίας, μιλάμε για τα δικαιώματα των παιδιών, όχι τα δικά μας».

«Θέλω να μην χρειάζεται να φύγει κανείς για να παντρευτεί. Το μοναδικό συστατικό που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά είναι αγάπη και να το ακούμε», κατέληξε.

Στην εκπομπή μιλά και η Κατερίνα Τέλιου, η οποία, μαζί με τη σύντροφό της, μεγαλώνουν τη 2,5 ετών κόρη τους στην Κρήτη.

«Προχωράμε τον δρόμο μας», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στα προβλήματα που δημιουργεί η μη νομική αναγνώρηση της συζύγου της ως μητέρας της κόρης τους.

«Εϊμαστε πολλές οικογένειες στην Κρήτη που έχουν ΛΟΑΤΚΙ γονείς και παλεύουμε γαι τα παιδιά μας».


Πηγή