Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό άθλιες συνθήκες στα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια στην Κόρινθο, καθώς σε βάρος του είχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί πως ο 45χρονος εργαζόταν μέσω τηλεργασίας στον Δήμο Ερέτριας μέσα από το λαγούμι στο οποίο ζούσε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» καλείται να επιστρέψει και τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών του 2024, ενώ ο Δήμος Ερέτριας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυσή του.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Προτού η οικογένεια εγκατασταθεί στο λαγούμι στην Κορινθία, ζούσε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα υπό άθλιες συνθήκες. Όπως περιγράφουν γείτονες της οικογένειας στο Live News, δεν γνωρίζουν εάν ο 45χρονος άφηνε να φοιτήσουν τα παιδιά του στο σχολείο, αλλά πολλές φορές τα είχαν δει να διαβάζουν στην αυλή του διαμερίσματος.

Το 2020 ο 45χρονος και η οικογένειά του έφυγαν από το διαμέρισμα, ενώ στους γείτονες είχε πει πως θα μετακομίσει σε σπίτι στη Γλυφάδα ή τη Νέα Σμύρνη.

Ο Λεωνίδας Πετρόπουλος, πρώην γείτονας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών, ανέφερε πως τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας φοιτούσαν σε σχολείο, ενώ δεν προκαλούσαν προβλήματα στη γειτονιά.

«Ήταν ήσυχη οικογένεια, χωρίς να δώσει κάποια δικαιώματα. Ο Μανώλης δούλευε και έκανε μία άλλη εργασία το απόγευμα για να θρέψει σωστά τα παιδιά του», είπε και συμπλήρωσε.

«Ήταν αγαπημένη οικογένεια. Κάθε Κυριακή πήγαιναν τα παιδιά στην εκκλησία. Ήταν δεμένος με την οικογένειά του».

Στον ίδιο ο 45χρονος ανέφερε πως έφυγε από τη γειτονιά επειδή πήρε μετάθεση, με τον πρώην γείτονά του να παθαίνει σοκ μόλις είδε τις εικόνες από το λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.


Πηγή