Πριν από την «αυτοεξορία» του στην ορεινή Κορινθία, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας που δηλώνει «παλαιοχριστιανοί», έκανε αποκαλύψεις για τη ζωή του.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε αρχικά πως πριν λίγα χρόνια ήταν οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη, στην περιοχή που έμενε και εργαζόταν.

Ωστόσο, πολλές φορές οι αναρτήσεις του στα social media ήταν μία υπέρ και μία κατά της «Χρυσής Αυγής».

Σε μία ανάρτησή του αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, είναι ένα… «δεξιό και κάτι κόμμα».

«Γιατί έπρεπε ρε παιδιά την Χρυσή Αυγή να την βάλει φυλακή και να την πολεμήσει η Ν.Δ.; Γιατί το σύστημα έβαλε ένα «Δεξιό» κόμμα να κηρύξει τον πόλεμο σε ένα άλλο «Δεξιό» και κάτι κόμμα; Δεν υπήρχαν τρόποι επί κυβερνήσεως των «αριστερών» κυβερνήσεων να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή και ήρθε ή υπερατλαντική διαταγή όταν κυβερνούσε η Ν.Δ. και μάλιστα από την στιγμή που η παράταξη της Ν.Δ. ως γνωστόν είχε αρκετά ποσοστά ψηφοφόρων και μελών που συμπαθούσαν τους Έλληνες Εθνικιστές; Μια παράταξη όπως η Ν.Δ. που έφερε το κεφάλαιο του «αντικομουνισμού», που χρεωνόταν στο ενεργητικό της και την ιδεολογία της οι αγώνες για την πατρίδα γιατί έπρεπε αυτή άραγε να πολεμήσει τον Εθνικισμό ντε και καλά;».

Σε άλλη του ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Μήπως κατάλαβε κανείς γιατί έπρεπε η Χρυσή Αυγή να εναντιωθεί και εν τέλη να διαλύσει κάθε άλλο πατριωτικό κόμμα ή ομάδα που παρέμενε ανένταχτη; Γιατί έπρεπε ο κάθε Χρυσαυγίτης να «τσαμπουκαλεύεται» στον κάθε πατριώτη που δεν είναι Χρυσαυγίτης αφού θεωρητικά είναι πιο κοντά του ιδεολογικά από κάποιον αντίφα; Γιατί επίσης ο Κασιδιάρης χαστούκισε την μοναδική βουλευτή του ΚΚΕ που δηλώνει Ορθόδοξη Χριστιανή και δεν χαστούκισε κάποιαν άλλη βουλευτή που δηλώνει μουσουλμάνα;».

Η πατριωτική Αριστερά και η συμμετοχή σε διαδηλώσεις

Ο 45χρονος Μανώλης σε χθεσινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στις μεγάλες διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το 2008.

«Είναι σε απεργιακή κινητοποίηση, τότε μόλις είχε βγει ο νεότερος ο Παπανδρέου, που έπαιρνε τα αντιλαϊκά μέτρα και έχετε στο αρχείο σας, με το επεισόδιο που μου την πέφτει ένα ντου στα σκαλιά στο Σύνταγμα. Κατέβηκα ως διαμαρτυρόμενος. Αμύνθηκα», είπε.

Όπως θα πει ο ίδιος, εκείνο που οραματιζόταν ιδεολογικά εκείνη την εποχή ήταν μία πατριωτική Αριστερά.

«Τότε είχαμε μία πατριωτική ομάδα, έτσι προσπαθούσαμε να φτιάξουμε την πατριωτική αριστερά στην Ελλάδα και προσπαθούσαμε να κατεβαίνουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να δείξουμε ότι έχουμε μία πατριωτικοαριστερή ιδεολογία. Μιλάμε για μία ιστορία 15 ετών. Το ζήτημα ήταν να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα που περάσανε…», είπε ο 45χρονος.


Πηγή